Felaktigheter i oljetryck sändande enheten

förlora oljetrycket i en motor kan vara förödande. Om oljan varningslampa tänds, måste en förare eller pilot avgöra om det verkligen är en motor fungerar, eller om oljetrycket sändande enheten normalt. Genom att läsa skyltarna, kan du avgöra om det är en dålig avsändare eller om något annat är den skyldige. Plötslig oljetryck Förlust

Vid körning eller flyga, bör nålen i oljetryckmätaren vara i det normala intervallet. Om det faller plötsligt till noll, vet du något är fel. Enligt University of Wisconsin, kan en dåligt fungerande oljetrycksmätare indikera en defekt olja sändande enhet, en defekt mätare eller ett avbrott i kablaget.
Oregelbunden oljetryck
< p> Oregelbunden oljetryck är ett tecken på att den sändande enheten kan vara dåligt. Nålen i tryckmätaren kan börja i det normala intervallet när motorn är igång men plötsligt börjar agera oförutsägbart. Nålen kan hoppa runt från noll tryck till maximalt tryck sedan tillbaka till noll vilt. Eller det kommer att skaka och hoppa runt i hela området.
Överdriven oljetryck

Överdriven oljetryck är ytterligare ett tecken på sändande enheten är dålig. Nålen i oljan tryckmätaren kommer att stiga plötsligt till maximum och stanna där. Trycket sändande enheten är sedan fastnat i "öppet" läge, skicka en falsk signal om att pumpen är överansträngning eller en övertrycksventil blockeras stängs.
Test och byte

Om oljetrycksmätaren visar några onormala värden, såsom överdriven oljetryck eller nålen studsar runt, bör alla motorsystem testas av en kvalificerad tekniker. Om den sändande enheten är verkligen dåligt, är det billigt och lätt att byta ut. Om din bil inte har en mätare oljetryck, men bara en instrumentpanel varningslampa, ska bilen testas av en kvalificerad tekniker som kan avgöra var felet ligger med hjälp av diagnostisk utrustning. <
br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65425.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.