Hur man testar en generator för Överladdning

Generatorn är viktig del av din bil eller lastbil elsystem. När fordonet är igång, ger generatorn en konstant laddning till batteriet, samt till andra tillbehör. Utan generatorn, kommer batteriet laddas ur så småningom. Men om generatorn inte fungerar korrekt, kan den skicka alltför stora för en laddning till batteriet, som är känd som överladdning. Detta tillstånd är farligt att bilens batteri och elsystem. Du kan testa för att se om generatorn överladdning, med en enkel voltmeter. Saker du behöver
12-volts digitalvoltmeter
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och öppna huven. Vara medveten om de rörliga delarna i motorrummet, eftersom du inte vill få dina händer eller verktyg någonstans nära dem.
2

Leta bilens batteri. Det kan döljas av skyddande sköldar, luft filtrering eller insugningssystemets eller en säkringsdosa. Hur som helst, måste du ta bort allt som täcker batteriet. Du måste ha tillgång till både de negativa och positiva polerna på batteriet. Addera 3

Vrid digital voltmeter på och justera den till rätt inställningar, om det behövs. Voltmetern måste vara inställd på "DC" och 12 volt.
4

Anslut klämmorna eller kablar till voltmetern till batteriet. Du måste ansluta positiv till positiv och negativ till negativ. Pluskabeln är oftast röd eller gul, medan den positiva polen på batteriet kommer att markeras med ett plustecken. Minuskabeln på din voltmeter är svart, medan den negativa batteripolen är märkt med ett minustecken.
5

Undersök voltmetern. Om du har kopplat in den ordentligt, bör du se en läsning någonstans mellan 13,6 volt och 14,3 volt. En läsning högre än 14,4 volt teckningsoptioner testar vidare med en professionell. Om din generator befinns vara överladdning, måste du få den utbytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65091.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.