Bil kylmedelssystem Problem

Att felsöka problem i ditt fordon kylsystem, följa en enkel och grundläggande strategi. Fråga dig själv några frågor och anteckna svaren som hjälper dig att lokalisera problemet: Är systemet överhettning eller läckage? När uppstår problemet? Kan du höra några ljud från motorrummet? Har problemet startar efter att systemet var servad? Gå sedan över denna serie av vanliga problem för att hjälpa dig att hitta och åtgärda det. Läckor

Lägg ett papper under motorrummet för att hjälpa dig att hitta det område av läckan och undvika att lämna en fläck på din uppfart. Kontrollera sedan kylvätskeslangarna.
Kylare
p Om ditt system är överhettning, kontrollera och rengör kylaren av skräp som kan blockera det fria flödet av luft.
Addera termostat

när motorn är kall, starta motorn och ta bort kylarlocket. Vänta tills motortemperaturen att stiga. Om kylvätskan inte rör sig när du kika genom kylaren halsen, kan termostaten ha fastnat i stängt läge, vilket gör att motorn överhettas. Byt ut det.
Level

Kontrollera kylvätskebehållaren och se till att nivån ligger mellan det låga och full poäng. Om du behöver, bara lägga till en 50/50 procent blandning av rent vatten och frostskyddsmedel.
Oljud

Idle motorn och lyssna efter konstiga ljud som kommer från vattnet pump. Om pumpen inte fungerar, kanske kylvätska inte cirkulerar ordentligt genom systemet.
Bälten

Kontrollera drivremmar och se till att de är täta. En lös rem kan misslyckas med att stänga av vattenpumpen vid lämplig hastighet hastigheten. Om slitna eller skada, byt ut remmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64121.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.