Felsökning av en tjänst motor Snart Ljus

När "Tjänsten Engine" tänds i instrumentpanelen, de flesta av oss bara vill veta hur man gör det gå ut. Ändå att ljus är en källa till hjälp. Det låter oss veta något är fel inne i motorn och att en kod har lagrats för vår bekvämlighet. Felsökning "Service Engine" lampa betyder hämta koden och ta reda på vad det betyder. Hitta dessa betydelser i din bruksanvisning, i en reparationshandbok eller genom att klicka på länken i "Resurser". Saker du behöver
Scan enhet
Startnyckel
Byglingstråd
Paper clip
Visa fler instruktioner
Pulling "check engine" light-koder med en skanner

1

Leta länken testport under instrumentbrädan, även kallad monteringsbandet Diagnostic Link (ALDL). Det är en liten, 12-16 poäng elektrisk port och det kan ha en plastkåpa.
2

Anslut skannern i testporten och vrid tändningsnyckeln till läge "ON". Instrumentbrädan tänds och radio kommer på men motorn kommer inte att sättas igång. Addera 3

Svar uppmaningarna på skannern skärmen för att identifiera märke, modell och år av ditt fordon. Välj alternativet för att dra "Service Engine" koder.
Andra metoder för att dra "service Engine" Codes
4

Vrid tändningsnyckeln på och slå sedan på och av snabbt i denna följd: på, av, på, av, på. Avsluta med nyckeln i "On" läge. Titta på "Check Engine" light. Det blinkar en rad gånger för att indikera felkoder lagrade i datorn. Till exempel kommer kod 23 blinkar på detta sätt: flash, flash, paus, flash, flash, flash. Konsultera din bruksanvisning för att ta reda på vad koderna betyder eller klicka på länken.
5

Lokalisera ALDL under instrumentbrädan. Om du har en 12 pt. ALDL port, kan du ansluta portarna "A" och "B" för att påbörja den diagnostiska sekvensen. Använd en bygel eller ett unbent gem för att ansluta portarna och titta på "Check Engine" light för koder. Denna metod fungerar inte på 16 pt. portar.
6

Vrid nyckeln på och tryck vägmätaren resan och reset knappar samtidigt. Koder läsa från vägmätaren visas i fordon med digitala streck kluster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65472.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.