Hur gör jag diagnostiserar en Bent Rim Wheel på en Saab 9-3?

De lättmetallfälgar på din Saab 9-3 är i en mycket utsatt plats tack vare sin närhet till vägen, där de kan utsättas för potthål, trottoarkanter och andra faror. Om bilen körs över ojämna vägavsnitt på hastighet eller drivs in i trottoarkanter, kan hjulen bli böjda. Om hjulet är böjd, kan det orsaka vibrationer i suspension, som, i sin tur gör för en obekväm åktur. Tänk på att en böjd hjul är inte den enda orsaken till vibrationerna från fjädring, det kan också orsakas av allt från böjda och slitna upphängningskomponenter till skeva broms rotorer. Saker du behöver
Ordet jack
rörtång
Visa fler instruktioner
1

köra bilen på motorvägen hastigheter. En böjd hjul kommer i allmänhet orsakar vibrationer vid ca 45 och 50 MPH som kan kännas genom ratten och kan eventuellt leda till att hela bilen att skaka. Den böjda hjulet kan också orsaka en fram och tillbaka shimmy känns i ratten. Däremot kan vibrationer också orsakas av böjda eller slitna upphängningskomponenter, ojämnt slitna däck, en felaktig inriktning eller skev rotorer broms.
2

Utför en visuell inspektion av hjulet. Titta på den yttre kanten av hjulet där däcket kommer i kontakt med den. Leta efter eventuella böjar, särskilt på områden av hjulet som har repor. Du kan också ta bort hjulet från fordonet och inspektera insidan av hjulet för att se om det är böjt i det området. För att ta bort hjulet från fordonet, lossa muttrarna, lyft bilen med en domkraft och sedan dra av hjulet.
3

Ta ratten i en professionell hjul och däck butik. Ett hjul butiken kommer att kunna sätta hjulet och däcket på en balansering maskin som kommer att avgöra om och när hjulet är böjd. Butiken kan också avgöra om hjulet är sprucket. Om hjulet är skadat, kan butiken reparera den åt dig eller kan berätta för dig om du behöver köpa ett nytt hjul till din Saab.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66490.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.