Felsökning av en Cylinder Brake Master i en 1980 Camaro

Chevrolets version av "ponny bilen" förtjänat en hängiven följande som har uthärdat i årtionden. År 1980 behöll den andra generationens Camaro den lågt hängande vagn och sportiga köregenskaper som köpare uppskattat. Trots andra ändringar som gjorts för att minska utsläppen och öka den allmänna säkerheten, följde bromssystem beprövade konfigurationer. Huvudcylindern måste leverera korrekt hydrauliskt tryck för att effektivt aktivera denna kapabla bromssystem. Saker du behöver
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Inspektera alla bromsledningar och slangar är täta. Fyll på vätska vid behov, efter eventuella externa läckor har eliminerats som en orsak till vätskeförlust.
2

Starta Camaro, om den är utrustad med en power bromsservo. Trampa ned bromspedalen med en stadig och fast arbete. Byt ut huvudcylindern om pedalen är i första högt och hårt, men sjunker sakta mot golvet.
3

Inspektera baksidan av huvudcylindern på manuella bromssystem på insidan av brandväggen, där bromspedalen stötstången kommer in i cylindern. Du kan behöva skära ner en dragspelsliknande gummistövel som skyddar cylindern och tryckstången. Byt ut huvudcylindern om någon bromsvätska finns i gummistövel, eller på tryckstången eller golv.
4

Leta efter läckor på huvudström bromscylindrar genom att inspektera booster vakuumslangen med motorn. Koppla ur kopplingen vakuumslangen från booster genomföringen, och byt ut huvudcylindern om någon bromsvätska är närvarande inne i kopplingen eller booster.
5

Test bromspedalen gratis spela på toppen av stroke, eller på "vilo"-läge. Byt ut huvudcylindern om den fria spel minskar eller försvinner efter upprepade ansökningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68521.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.