Så här testar du Crank sensor på en 1990 Silverado

I 1990 Silverado inte har en vev sensor bakom balansblock. Det hade inte tagits fram för Chevy lastbilar ännu. Samtliga motoralternativ, 4,3-, 5.0-, 5.7-och 7.4-liters motorer, använd samma distributör som inrymmer en pickup spole. Denna pickup spole är föregångaren till vevaxelsensor och tjänar samma syfte. Den picupspole finns under rotorn i fördelaren och använder tänderna på distributören axeln som reluctor. Som distributör vänder ger picupspole en 4X-växelspänningssignal till modulen för tändningslåset samtidigt veva. ICM passerar här 4X-signal till drivlinan styrmodulen. PCM sänder denna signal tillbaka till ICM för timingkontrollen. Saker du behöver
Voltmeter eller ohmmeter
uppsättning lätt klipp för sondering trådar
Två gem
Circuit testlampa
Visa fler instruktioner
1 < p> Kontrollera batteriet för en full laddning. Placera den röda voltmeter bly på pluspolen och den svarta kabeln på minuspolen. Fulladdad, visar batteriet mellan 12,5 till 12,75 volt. Om batteriet visar mindre spänning, ladda det innan du går vidare eller testerna kommer att vara felaktig.
2

Leta distributören monterad i den bakre delen av insugningsröret. Lägg märke modulen tändningsstyrning fäst distributören bas med två skruvar. Den har tre elektriska kontakter: en svart två-tråd och en fyra-wire ligger sida vid sida, och en vit kontakt vänd i motsatt riktning på höger baksidan av modulen. Den främre, svart två-tråd är för upphämtningen, och den andra är för för ICM. Den vita två-wire plug är den du testar först. Det är ingången till ICM.
3

Dra den vita två-trådig kontakt utanför modulen. Räta ut de två gem och placera en i vardera av de två honkontakter i modulen där anslutningsdonet avlägsnades. Anslut de två voltmeter leder till gem i valfri ordning. Polaritet är ingen fråga om detta test.
4

Placera voltmeter på låg växelström skala. Dra runt motorn och observera spänningen. Om picupspole är bra, varierar det mellan 0,3 och 1,8 volt växelström. Stäng av nyckeln.
5

Ställ voltmeter till ohm skala för att testa picupspole för korrekt motstånd. Lämna voltmetern sonder på samma plats. Det måste vara mellan 500 till 1500 ohm. Om picupspole inte någon av dessa tester, byt ut den. Ta bort gem och installera kontakten i modulen.
6

Kontrollera ICM för att säkerställa att den sänder en signal till datorn och ta emot en i gengäld för att kontrollera tiden. Batteriet har två kontakter. Anslut den röda voltmeter ledningen med en enkel klämma till någon av de rosa trådarna på spolen elektriska kontakten. Placera den svarta kabeln på batteriets negativa eller jordterminalen.
7

Vrid nyckeln på. Det måste vara 12-plus volt eller batterispänning. Detta innebär ICM har också batterispänning eftersom de är på samma krets. Om spänningen är lägre än batterispänningen eller har någon spänning, kontrollera ledningar att lokalisera avbrott eller kortslutning. Ta voltmetern.
8

Anslut kretsen klippet testare alligator till den positiva polen på batteriet och sonden en av de vita trådarna på spolen kontakten. Ha en hjälpare starta motorn. Ljuset ska blinka snabbt, vilket indikerar ICM fungerar. Om kretsen testaren inte blinkar, misslyckades ICM. Det är ganska vanligt med denna typ av tändsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68474.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.