Felsökning Chevy Truck Kylning

Kylsystemet på en Cheva lastbil består av vattenpump, termostat, kylare fläkt med koppling och kylaren. När motorn startas kall, är termostaten stängd och kommer inte att tillåta den frostskyddsmedel i motorn för att cirkulera orsakar vätska att värma upp snabbare. När temperaturen stiger till normal driftstemperatur på 195 grader Fahrenheit, öppnar termostaten och tillåter fluiden att cirkulera. Saker du behöver
Kylsystem tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och öppna kylarlocket. Anteckna nivån och fyll vid behov. Fäst tryckprovare och pumpa upp till 15 pounds. Kolla överallt efter läckor. Kontrollera ovansidan, sidorna och mitten av kylaren för läckor. Plasten topp och sidor har en tendens att läcka.
2

Kontrollera vattenpumpen och sidorna och baksidan av motorn för läckor frysa plugg. Kontrollera slangar och toppen av insugningsröret. Kontrollera kondensvattenavloppet kommer ut av brandväggen. Om vätska kommer ut ur denna slang värmeelementet läcker och måste bytas ut.
3

bort tryckprovare om det inte fanns några läckor. Starta bilen med kylarlocket off. Låt den värmas upp till arbetstemperatur. Håll ett öga på vätskan i kylarlocket öppnar när temperaturen når normal arbetstemperatur. När termostaten öppnar, bör vätskan ses cirkulerar vätskan sänker något. Det kan ses komma ut av kärnorna. Det bör också bli varm till het snabbt. Om den inte gör det, och motorn fortsätter att stiga i temperatur, lägg på locket löst och stäng av motorn. Hålla sig borta från locket under några minuter tills den svalnar. Byt thermostat.If vätskan cirkulerar inte, lägg kylarlocket på och uppmärksamma kylfläkten. När temperaturen passerar 195 grader, bör kopplingen i fläkten sparka på och fläkten bör börja blåsa mycket luft. Om fläkten inte börjar snurra hårdare då fläktkoppling behöver bytas. Om att allt fungerar, kolla för kalla fläckar i kylaren när motorn är avstängd. Om en radiator har kalla fläckar, betyder detta att den är ansluten upp och det bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63931.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.