Lås på en 2008 Pontiac G6 Kommer inte låsa och låsa upp med fjärr

Under 2005 började Pontiac fasa ut äldre Grand Am och föra in den nya G6. År 2006 tog G6 officiellt Grand Am: s ställning i Pontiac lineup. Alla utföranden av 2006 G6, utom värdet ledaren trim nivå, kom standard med ett nyckellöst system för inresa. Detta system använde en fjärrkontroll för att låsa och låsa upp dörrarna, öppna bagageluckan och engagera G6 alarm. Det finns fyra huvudsakliga orsaker till keyless inresa fjärrkontrollen inte att låsa eller låsa upp G6 dörrar. Test Signal


hjälp av en fjärrkontroll testverktyg - som kan hyras för en liten insättning från vissa bildelar butiker - avgöra om det finns en signal som kommer från fjärrkontrollen. Om testaren inte indikerar en signal från handsändare, byt batteri och testa handsändare - se avsnittet "Remote Buttery" för ytterligare information. Om fjärrkontrollen fortsätter att inte låsa eller låsa upp 2008 G6 dörrar efter batteribyte, byt handsändare. Addera Remote Batteri

2008 G6 keyless inresa fjärrkontrollen använder en CR2032 batteri som strömkälla. Eftersom de avlägsna tider, förlorar detta batteri sin laddning. Förarens Informationscenter visas ett "nyckelbricka BATT LOW" visas före fullständigt misslyckande av batteriet. Om batteriet är helt misslyckas, kommer fjärrkontrollen inte låsa och låsa upp G6 dörrar. Ta bort batteriet genom att separera de två halvorna av fob med en platt skruvmejsel och dra ut batteriet ur hållaren. Sätt i ett nytt batteri med pluspolen uppåt, och tryck på de två fjärrkontroller halvorna.
Remote Parametrar

2008 G6 s fjärr keyless inresa systemet går igenom fordonets kropp styrmodul. Detta gör att du kan ansluta ett felsökningsverktyg med en fjärrkontroll funktion för att kontrollera om den korrekta signalen kommer från fjärrkontrollen. Anslut Scan verktyget i den diagnostiska porten under instrumentbrädan och ange handsändare programmet i felsökningsverktyg. Tryck på "Lock" eller "Lås upp"-knappen på handsändare och läs handsändare parametern på felsökningsverktyg. Om parametern inte motsvarar knappen trycks, byt handsändare.
Fjärrkontroll Dörrlås Receiver

2008 G6 har en fjärrkontroll mottagare dörrlås som tar emot signal från fjärrkontrollen och omvandlar signalen till rätt funktion. Efter omvandling av signalen, sänder RCDLR kommandot för att utföra den valda funktionen. Om fjärrkontrollen och batteritest som fungerar korrekt, har RCDLR misslyckats och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68172.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.