Felsökning vattentemperaturen i en Chrysler Sebring

Vattentemperaturen i din Chrysler Sebring är viktigt för att reglera kylsystemet. Om vattentemperaturen blir för varmt, kylsystemet helt enkelt inte fungerar, motorn kommer att lämnas för varm och kan överhettas orsakar ett katastrofalt fel på motorn. De väsentliga komponenterna i kylsystemet är vattenpumpen, kylkanalerna, kylaren och fläkten och, naturligtvis, kylarvätska och vattenblandningen. Instruktioner
en

Öppna huven på din Sebring och öppna kylarlocket som är placerad på toppen av kylaren. Tryck ner locket och vrid den moturs för att ta bort det.
2

Titta på färgen på kylvätska. Det bör vara grön. Om det är brunt, eller färgen på jordnötssmör, måste du ha kylsystemet översyn eftersom det finns rost i systemet.
3

Starta din Sebring motor.

4

Vänta 10 till 15 minuter för Sebring värmas upp till normal arbetstemperatur. Normal arbetstemperatur uppnås när nålen på Sebring s vatten temperaturmätare på instrumentpanelen sitter mellan övre och lägre betyg på mätaren. Helst ska nålen sitta strax under mitten streck på skalan.

Kontrollera för grön vätska droppande under din Sebring på höger sida av bilen nära motorn. Detta kan indikera ett fel på vattenpumpen och vätska läcker ut från Sebring vattenpump skvallerhål. Detta kommer också att leda din Sebring överhettas eftersom kylvätska och vatten inte cirkulerar ordentligt, vilket kommer att höja vattentemperaturen. Pumpen måste bytas.
P Om vattentemperaturen stiger in i den röda skuggade området av vatten temperaturmätare, och det finns ingen kylvätska läcker ut från systemet, har din radiator service.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63679.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.