Symptom på en dålig, trög Torque Converter

Momentomvandlaren i din bil eller lastbil sitter konvertiter roterande kraft till transmission och drivhjulen. Det gör detta med en propeller som pumpar transmissionsolja mot propellerbladen, som ingriper en slirkoppling som slutför anslutningen till växlarna överföring körning. Utan en momentomvandlare, skulle det inte finnas några mjuka starter eller gradvis acceleration - motoreffekten skulle översätta kraft (vridmoment) direkt till transmissionen och de bakre drivhjulen, vilket orsakar enorm chock och stam, och som leder till trasiga drivande delarna. Transmission Oljud
momentomvandlare bult till svänghjulskåpan.

Oljud från transmissionen kan vara svåra att tolka. Ett sådant buller låter som ett lätt skramlande som uppstår när bilen rör sig i ett drev, men går undan när väljaren ställs i neutralläge. Detta kan tyda på skadade nållager mellan statorn, fläkthjul och turbin. När lagren ger ut, kvarstår en bestämd skrapande ljud. En tung knackar eller klingande ljud kan tyda på att momentomvandlaren har brutit lös på en eller flera av dess bultar. Bullret kommer att vara konstant och i synkronisering med motorvarvtalet.
Höghastighets effektförlust

momentomvandlare har en envägskoppling. Om kopplingen griper och fryser statorn på plats, kan vätskan cirkulera ordentligt mellan pumphjulet och turbinen och orsakar hög förlust hastighet makt. Under makten, kan motorn överhettas från friktionen turbulens inuti omvandlaren. En helt låst upp kopplingen kan orsaka överföring överhettas, sätta slitage och belastning på transmissionen växlar. För mycket stress på växlarna kommer att leda till överföring misslyckande.
Lågfart Acceleration Slip

Om envägskopplingen misslyckas och inte kan hålla sin position, roterar fritt i båda riktningarna, har det förlorat drivkraft. Detta gör att bilen kanar eller börja långsamt på första växeln, vilket gör att motorn rev högre och sätta den ur roterande synkronisering. I detta fall är kopplingen permanent skadad, vilket innebär att du behöver en ny momentomvandlare.
Motor ryser och dör

Många momentomvandlare har en låsning anordning för att förbättra bränsleekonomi. Om låsning enheten inte kopplas korrekt, kommer det att märkas glidning i de flesta körbanor, inte att förväxla med låga vätskenivåer. Om låsningen inte släpper ordentligt eller i tid, kan motorn dör när man kommer till ett stopp eller ryser när saktar ner. En fast låsning ventil eller ett jordat (kortsluten) solenoid sensor kan vara fel här.
Stall Speed ​​Test

Ett stall speed test måste utföras med stor omsorg och säkerhet i åtanke. När de bakre och främre hjulen blockeras med stoppklossar, tillämpa foten på bromsen när gaspedalen trycks långsamt ner till maximalt varvtal (detta är den stall hastighetsbegränsning). Om ett stall inträffar innan den når maximalt varvtal, indikerar detta att momentomvandlaren kopplingen slirar eller att överföringen vätskenivån är farligt låg. Kontrollera vätskenivån först kommer att utesluta en låg nivå tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65289.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.