Felsökning av en Dual Battery Isolator

Ett batteri isolator är en viktig del av en multi-batteri elsystem. När den fungerar korrekt säkerställer det att både fordon batterierna laddas när de borde vara, och att fordonets främsta batteri kommer att ha tillräckligt med juice för att starta bilen i händelse av att tillbehöret batteriet har tömts. Om isolatorn inte fungerar ordentligt, kan ett antal problem uppstår. Att kunna felsöka en isolator kan vara skillnaden mellan din bil startar eller inte startar alls. Saker du behöver Review, Digital multimeter eller en volt ohmmeter
krokodilklämmor
eltejp
Kontaktdosor
Visa fler instruktioner
1

Förstå att en standard batteri isolator har fyra kontakter, två stora kontakter och två mindre. För att starta, kopplar de stora spårvidd kablarna från de större kontakterna. Dessa kablar leder till varje batteriets pluspol, så försiktighet måste vidtas för att hålla änden av kablarna från grundstötning ute på den exponerade metallen i motorrummet. Använd eltejp för att täcka dessa mål.
2

Placera din mätare leder på de stora kontakter som tidigare var knutna till batterierna. Trigger isolatorn att engagera sig. Mest utlöser kommer från en switch eller från fordonets tändning. Ställ din mätare till ohm. En läsning av 0 ohm indikerar att isolatorn fungerar. En öppen last läsning visar att det inte fungerar. Addera 3 p Om en öppen belastning observeras, testa triggers genom att koppla kablarna som går till dem. Placera en alligator klipp på en trigger och anslut den fria änden till jord. Anslut den andra krokodilklämman till den återstående trigger, och placera dess fria ände på en 12V källa. Du ska känna och höra isolatorn klick och mätaren ska läsas 0 ohm. Om det inte finns något klick, eller om mätaren fortfarande läser öppen last, byt ut isolatorn.
4 p Om isolatorn klarar provet, men du fortfarande har problem, kanske du har mer allvarliga elektriska problem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63973.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.