Så här kontrollerar kylvätskans temperatur på min 1993 Toyota Camry

Den kylvätska temperaturgivare på en 1993 Toyota Camry sänder en signal till bilens dator för att justera bränsleblandningen, tändning timing och kontroll motorns temperatur genom att cykla kylfläkten. En dålig kylvätska temperaturgivare orsakar tändstiften att trassla och förstöra omvandlare över tid genom att låta den överhettas. Det är en termistor, som uppvisar ett spänningsfall genom minskad motståndskraft mot marken när temperaturen stiger och omvänt lägre ökar temperatur spänning. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera kylvätskans temperatur genom att följa den övre kylarslangen till termostathuset på motorn. Den tvåtrådsgivare är bredvid termostathuset. Starta motorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur. När den har nått normal arbetstemperatur, stäng av motorn. Vänta 10 minuter för att låta den svalna något.
2

Anslut voltmetern svarta kabeln till den negativa polen på batteriet. Använd den vassa spetsen på den röda ledningen sonden att genomtränga trådssensor signalen på det elektriska kontaktdonet. Titta på sensorn och lokalisera låsfliken. Använda låsfliken som toppen av givarfästet, tråden punkteras till vänster om fliken. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge utan att starta bilen. Om sensorn är bra det kommer att visa 0,1-0,7 volt på 178 grader. Dra ut sonden och den svarta kabeln från batteriets minuspol. Slå av tändningen.
3

Koppla bort sensorn genom att trycka på fliken och dra kontakten ut. Koppla voltmetern till ohm. Probe de två hankontakter i sensorn. En bra sensor kommer att visa 200 till 400 ohm motstånd. Om det visar någon märkbar skillnad i båda fallen, byt sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68451.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.