Vad betyder det när bilen går på tomgång Rough?

En grov tomgång bil kan orsakas av valfritt antal frågor. Även om detta inte kan tyckas vara en angelägen fråga, kan en ojämn tomgång signalera ett problem med bilens motor. Reparera motorproblem kan innebära en betydande kostnad, så det är bäst att ha en grov tomgång bilen kontrolleras av en kvalificerad mekaniker så snart du märker att bilen tomgång grov. Förbränningsmissar

En misständning motorn är bland de vanligaste orsakerna till en ojämn tomgång. Du kan märka din bil tomgång ungefär när den är i "Park" eller när du kör den och stannar vid ett stoppljus. En ojämn tomgång kan orsakas av skadade tändstift eller tändstift trådar kontakt eller en utbränd ventil. Det är viktigt att ta itu med orsaken så snart som möjligt för att undvika potentiellt skada motorn. Motor reparationer är nästan alltid dyrt. Addera diagnostiktestning
p Det finns många tester din mekaniker kan utföra för att hitta orsaken till en ojämn tomgång. De flesta av dessa tester innebär kontroll av bilens interna system. Diagnostiska tester för grov tomgång kan omfatta en kontroll av bilens tändkablar för att avgöra om de är skadade på något sätt, undersöka vakuumslangar för någon sprickor eller revor, förgasaren för alla översvämningar och en cylinder kompression test.


Solution
p Om orsaken till ojämn tomgång är en motor misständningar, kan en mekaniker börja med att byta tändstift eller fixa ett vakuum läcka. Om problemet beror på en igensatt bränslespridare, kan mekanikern behöver rengöra eller byta bränsle injektor, beroende på omfattningen av skadan. Du kan behöva byta PCV-ventilen, om din bil går på tomgång ungefär när den värms upp, enligt Mister Fix It hemsida.
Överväganden

Inte väntar för länge efter märker en ojämn tomgång för att få din bil kontrolleras av en mekaniker. Det finns några diagnostiska test du kan göra själv och försöka bestämma problemet, men om du inte är en mekaniker eller har några mekaniska funktioner, en professionell mekaniker kommer att behövas för att göra reparationer. Ju längre du väntar, desto värre problemet kan vara i slutet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68216.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.