O2-sensor Testprocedurer i en 2002 F-150

Den 2002 Ford F-150 använder fyra syrgas (O2) sensorer. De är numrerade vid sidan av motorn som de är belägna på och kallad "bank". Passagerarsidan är bank 1 och förarsidan är bank 2. Varje bank har en sensor mellan avgasgrenröret omvandlare och ett efter omvandlaren. Syresensorn mäter fritt syre efter förbränningen har inträffat i cylindrarna. Datorn använder denna information för att avgöra lämplig bränsleblandning. Saker du behöver
kod scanner och tillhörande kod dechiffrera blad.
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Anslut koden skanner i de omborddiagnos ( OBD) port, placerad under instrumentpanelen till vänster om ratten. Vrid tändningsnyckeln till läge "på" utan att starta motorn.
2

Tryck på "Read" knappen på skannern. Anteckna de visade numren. Tvärhänvisa koden med koden blad för en förklaring av koden. Koden identifierar vilken av de fyra syresensorerna har en oregelbunden signal.
3

Kontrollera sensorerna individuellt med en voltmeter. Koden scanner ger oftast tillräckligt med information för att härleda vilken sensor har misslyckats, dock, kan sensorerna kontrolleras manuellt med en hjälpare. Varje givare har en rund stickkontakt. När du håller i kontakten så den syns från selen till sensorns sida, meddelande finns fyra trådar. Leta reda på övre delen av pluggen, vilken i detta fall är låsklämman. Detta är den högsta. Läsa vänster till höger, är de två översta numrerade 1-2 respektfullt, och samma för botten 3-4.
4

Anslut den svarta voltmeter leder till en god jord och använd blymönja med tråden sonden att tränga numret 4 tråd -. nedre vänstra tråden
5

Starta trucken och låt den värmas upp tillräckligt för att få sensorn att gå in i sluten slinga. Har hjälparen håller 2500 rpm medan du observerar voltmetern. Spänningen bör vara kontinuerligt stigande och fallande med den minsta spänningen är 250mV och högst 800 mV. Det bör vara varierat mellan tre till fem gånger per sekund. Om det finns liten eller ingen ändring i spänningen är sensorn dåligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68450.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.