Hur vet jag om dina bromsar skjuts

Det främsta och förmodligen sista indikator på en broms problem är när bilen inte stanna och plogar in i en telefonstolpe. Däremot kan en bit av noggrann diagnos och lite sunt förnuft hjälper dig att felsöka broms problem långt innan de når en terminal tillstånd. Skrikande

Squealing är förmodligen den vanligaste indikatorn på förestående broms problem. Bromsbelägg använder lite böjd metall fliken på en 90-graders vinkel mot dynan fästplattan för att tala om för föraren om förestående pad misslyckande. Denna "Squealer bar" kontakter rotorn när dynan materialet slits ner till cirka 20 procent av sin ursprungliga tjocklek. Om du hör ett öronbedövande skrik när du träffar dina bromsar, då är det en bra satsning dynorna är slitna ned till tjallare barer. Om detta är fallet, måste du byta ut bromsbeläggen så snart som möjligt, eftersom inte bara är dynorna slitna ner till ingenting, men tjallare baren själv kan skada rotorn.
Brist på Stoppa driver
p Om du golvet bromsarna och de verkar inte bromsa bilen ner som de ska, då du kan ha ett eller flera problem. Låg bromsvätskenivå kommer att orsaka en brist på bromskraft, liksom vatten och luft i bromssystemet och ett dåligt fungerande power bromsservo mekanism. Om dina bromsar verkar reagera på en snabb hugg på bromspedalen, men sakta sjunka mot golvet efteråt, då är chansen att du har en dålig cylinder broms master. Sliten bromsbelägg eller kuddar "glaserade" från överhettning ökar också bromssträckan
Pedal alltför fast

Detta kan bara vara en av två saker.; antingen power-bistå enheten inte fungerar på grund av ett internt fel eller vakuum läcka, eller det finns någon form av hinder i din bromsledningen. Det senare kan uppstå från en bit av rost eller gummi lossnar och logi i raden, men oddsen är bättre att linjen är helt enkelt kläms någonstans. Sådana problem kommer då ske antingen i ledningarna som går till ett hjul eller en axel, som kommer att göra de andra benägna att låsa upp eller dra bilen åt sidan enligt ansökan.
Vibrationer i Pedal

En skev bromsskiva pull orsakar pulsering i pedalen genom att knuffa bromsoket kolven i bromsoket gång per varv. Olja eller andra föroreningar i bromsbeläggen kan orsaka att bromsarna att ständigt fånga och släpp, vilket känns ungefär som en slumpmässig vibration i pedalen. Tänk på att en dålig anpassning, fjädring slitage och en dålig hjullager också kan orsaka vibrationer vid inbromsning. I dessa senare fall, kommer vibrationer brukar komma upp genom ratten istället för bromspedalen.
Bromsar Släpa

När du släpper trycket på bromssystemet genom att lyfta foten från pedalen, är kolvarna i bromsoken tänkt att dra en aning och låta hjulet att snurra fritt. En dålig tjocklek, slav cylinder kolv eller kolvtätning kan hålla bromsen i "On" läge, även efter att du släpper trycket. Detta kommer vanligtvis manifesteras som broms dra på ett hjul, som vanligtvis drar bilen i ena eller andra riktningen. Samtidig bromsok misslyckande är sällsynt, så om mer än ett hjul börjar dra, så du kanske har utvecklat ett hinder någonstans i raden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68245.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.