Mercury Grand Marquis Generator Felsökning

The Mercury Grand Marquis är en tung, stor, V-8 sedanmodell med plats för sex passagerare. Även markisen saknar många av funktionerna i moderna lyxbilar, såsom ett förstklassigt ljud paket och verktyg navigering, men det kommer som standard med en skinnklädsel, 17-tums aluminiumfälgar och automatisk avbländning backspegel. När generatorn i din Marquis börjar försvagas eller får problem, kommer du att märka en brist på makt och svåra veva som det är generatorns jobb att försörja batteriet med laddning ström. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Test generatorn med en voltmeter. Kläm voltmetern positiva ledningen till den positiva batteripolen och voltmetern negativa kabeln till den negativa batteripolen. Den positiva och negativa är färgkodade för enkel identifiering: positiva är röda, och det negativa är svarta
2

Dra runt motorn och kontrollera avläsningen på voltmetern.. En generator som är producera rätt mängd energi kommer att visa en läsning av mellan 13,6 och 14,3 volt. Om spänningen är lägre, krävs det ytterligare test på en Biltema.
3

Inspektera generatorn för tecken på åldrande och slitage, till exempel korrosion eller skador.

4

Kontrollera anslutningarna för batterikablarna till batteriets poler. Kontrollera att anslutningarna är säkra och att det inte finns någon korrosionsackumulering. Även en frisk generator kommer att bära ner snabbt försöker leverera el genom felaktiga anslutningar.
5

Lyssna till generatorn när motorn är igång. En bullrig generator kan indikera en lös, böjd remskiva, kortslutna dioder eller dåliga axellager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65692.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.