Hur man kolla en Kamaxel referensgivare

Kamaxeln lägessensor övervakar motorns rotation och matar den färddator med information om rotationsgrader för identifiering av kolvens position i varje cylinder. Datorn beräknar sedan när övre dödpunkten av rotationen kommer att inträffa och justerar bränsleinsprutning och tändsystem funktion i enlighet därmed. Utan denna signal från cam sensor, kommer symtom såsom hård start och stopp inträffar. Diagnosen kräver användning av en del specialutrustning som finns på webbplatser som DIY-auto-repair.com (se referenser). Saker du behöver
Scanner
DVOM (digital Volt /ohm meter)
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till läget OFF och anslut skannerns kabeln till diagnosuttaget. Placeringen av diagnosuttaget före 1996 är slumpmässigt, och kan hittas med hjälp av ett system för information om reparation som AllData. Länken i referenser har mer information om detta system. Modeller från 1996 och senare har en standardiserad placering under högra sidan av instrumentbrädan nära rattstången.
2

Vrid startnyckeln till körläge och slå på scannern enligt tillverkarens anvisningar. Hämta felkoder (Diagnostic Trouble Code) genom att välja DTC-knappen eller-knappen, eller rulla ner menyn och välja DTC-funktionen. Spela alla lagrade DTC information. Avmarkera inte felkoder vid denna tidpunkt. Kod P0340 bör lagras om det finns ett fel i Kamaxellägets Sensorkrets. Inspektera givaren och ledningar
3

. Byt ut eventuella skadade uppenbarligen skadad sensor och reparation kabeldragning som behövs. En vanlig orsak till kretsen misslyckande chaffed kablage och smält kontakter.
4

Mät resistansen i givaren med en DVOM (digital volt /ohm meter) och jämför med specifikationer som finns i ditt datasystem. Byt ut eventuella givare som inte uppfyller specifikationerna.
5

tillbaka ECM (elektronisk styrenhet) om sensorn och ledningar passerar kontroll och provning.
6

Rensa felkoder med skannern och provkörning för att kontrollera reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64462.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.