Hur för att Felsöka en Rail Engine

Rail buggys är exaltera go-någonstans maskiner som sällan hittar sig själva i ett position de kan inte få ut av, vilket är något förvånande med tanke på deras storlek i förhållande till andra off-vägfordon såsom fyra- wheelers. Typiskt för dessa fordon använder små Volkswagen motorer, though praktiskt taget alla motor som kan vara bakre monterad kan användas för att makten dessa off-vägfordon. Felsökning en motor som har förlorat makten, är tvekar eller kommer inte börja är en relativt enkel process eftersom de flesta, om inte alla, av motorn är exponerad och gör att du enkelt inspektera för mest skada utan att ens vidrör motorn. Saker Du ska behov
Skruvmejslar
3/8-tums drive socket inställd

Visa Fler Instruktioner

1

Inspektera motorn för eventuella visuella skyltar av skador. En skadad eller punkterade radiator eller en brusten slang kunde redogöra för någon antal problem med motorn, inbegripet överhettning och kärvning av motorn. Kontrollera för överdrivna mängder av olja puddling upp undertill den motorn, vilket skulle kunna tyda en blåst topplockspackning. I Dessutom, kolla för pölar av bränsle eller kylvätska under motorn, vilket skulle kunna orsakas av skadade bränsleledningar eller ett krackad blockenheter.

2

Lyssna till motorn för att bestämma potentiella problem med motorn: s inre komponenter . En tung knackar ljud attr kunde indikera en trasig stång, medan en tinny slapping sound kan betyda dina motorventiler inte är öppnas och stängs korrekt. Om dessa problemområden ljuden är närvarande, stänga av motorns järnväg buggy omedelbart och reparera problemet. Köra en motor med dålig ventil timing eller en trasig stav kan ohjälpligt skada motorn blocket, necessitating dess ersättare.


3

Ta bort luftfiltret från skenan motorn med en skruvmejsel eller en socket set om det problemet förefaller att vara en tvekar sysslolös eller en förlust av makt. Eftersom järnväg buggys används ofta i extremt dammiga förhållanden, får den luft-filtret vara igensatt upp och inte tillåta tillräckligt med luft in i förbränningskammaren. Beroende på hur länge och hur hårt du har köra skenan buggy, kan det vara också klokt för att kontrollera bränslenivån filtret, vilket kan bli gummerat upp med sediment filtreras ut ur av bränsletanken.

4

Ändra skenan buggy motorns: s olja, och sedan inspektera oljan noggrant. Om du hittar det finns små skärvor av metall inom olje-, sedan till oljeskador systemet hos motorn är igensatt och någonstans inom motorn, är metall gnugga på metall för att producera de spån. Om detta är det fallet, är det en bra idé att ha motorn helt ombyggd från grunden up, eftersom det är endast en tidsfråga innan motorn fryser upp.

5

Inspektera av radiatorn om den rail buggy har överhettning problem. Precis som i en vanlig bil, kan radiator fluid korrodera de interna kylflänsar av järnvägssystemet motorns: s radiator. Om du se bitar av brunrost i kylvätsketanken eller inne i radiatorn när kylarlocket är öppen, dränera och spola den radiator-och fylla på den med färsk fluid.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68296.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.