Min Bakljus blinkar inte

fordonets alla lampor måste fungera för föraren att fungera säkert i en förarmiljö. Detta inkluderar tider av begränsad sikt väckt den av snö, regn, dimma, hagel och nattliga förhållanden. Defekt eller saknas lökar i bilens belysningssystem kan samla fix-it biljetter och citeringar. Blinkers - eller blinkande bakljus - varna andra drivrutiner till ditt vänder riktning. Om blinkers inte blinkar, kan olyckor beror på en drivrutin misstolkar dina avsikter. Att hitta problemet med en icke-blinkande bakljus kräver ett par steg och verktyg. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Säkring avdragare
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Skruvmejslar
Elektrisk kontaktspray
Q-tips
bakljus lampa
Säkringar
Blinkers relä
Visa fler instruktioner
1

placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Lyft huven. Koppla bort den negativa batterikabeln med en socket och skiftnyckel. Lokalisera nonfunctional bakljus. Använd en skruvmejsel för att avlägsna linsen bostäder på bakljus

Du måste komma några bakre bakljus från den inre bålen panel,. Ta bort plastkåpan panelen genom att vrida frisättningen snaps med en skruvmejsel. Om du är osäker på tillgång, se din instruktionsbok. Skjut bakljus huset ut.
2

Vrid ringen lamphållaren tills den ligger i linje med skårorna på höljet. Dra ut lamphållaren ur. Använd en trasa för att greppa lampan, tryck ner och vrid. Titta på lampan glödtråd, se till att det inte har gått. Byt ut glödlampan med den exakta typen utformning och nummer om tråden har smält och frånkopplad. Om lampan verkar bra, använd kontakt renare och en tops för att rengöra insidan av lamphållaren sätet. Rengör och dra åt den lilla tråden jordningsband på huset, med hjälp av en hylsa och kontakt renare.
3

Kontrollera koppar kontakter i uttaget för brott. Om lampan innehåller två trådar, men bara en glödtråd verkar blåst, måste du byta ut lampan. Se din bruksanvisning för att göra vissa lampa har en standard nummer beteckning. Kraftiga glödlampor fungerar inte i en vanlig sockel. Byt ut den tunga lampan med en vanlig glödlampa. Vanliga glödlampor har siffror som 1034 och 1157. Sätt i den nya glödlampan och återmontera bakljus linsen med en skruvmejsel. Test för drift.
4

Lokalisera nonfunctional bakljus lampa. Avlägsna bakljus objektivet som du gjorde i föregående steg. Om lampan verkar bra, gå till blinkers blinkersglas vid fordonets front som sitter på samma sida som den icke-fungerande bakljus. Använd en skruvmejsel för att avlägsna linsen bostäder, antingen från utanför grillen eller inifrån gallret panelen. Använd en skruvmejsel för att ta loss klämmorna för att ta av höljet, om de är utrustade med denna design.
5

Vrid lamphållaren från linsen bostäder, sedan använda en trasa för att gripa lampan och vrid den ut. Rengör kontakterna lamphållaren med en O-tip och elektrisk kontakt spray. Undersök glödlampan glödlampor. Om glödtråden verkar blåsta, ersätta det med rätt storlek och utformning. Detta kommer att lösa en defekt bakre fel bakljus signal eftersom de flesta främre och bakre blinkers fungerar utanför samma krets tråd. Byt objektivet, och säkra skruvarna med en skruvmejsel, eller knäppa klippen på plats igen.
6

Se din ägarens reparationshandbok för platsen för din elcentralen. Några sitter bakom förarens Plastkit panel, medan andra monterar inuti handskfacket eller sitta i motorrummet. Snäppa loss locket på säkringsboxen, och lokalisera bakljus säkringen. Använd en säkring avdragare för att dra röret-typ säkring ut, och fingrar för att dra ut spaden säkringen. Titta på den inre tråden. Om tråden verkar smält eller frånkopplad, ersätta den med samma typ och strömstyrka.
7

Leta reläet blinkers. Det ser ut som en liten låda, oftast ansluten till säkringsdosan. Det kan vara en separat enhet knuten till elsystemet under instrumentbrädan på förarsidan. Koppla reläet, och ersätta det med en exakt kopia. Några ytterligare reläer i din säkringsbox har samma strömstyrka och plug-konfiguration. Byt den tillfälligt för att se om de bakljus blinkar när du slår indikatorn. Om bakljus fungerar med swap, permanent ersätta reläet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66578.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.