Hur Återställ koder i en 2004 325ci

Datasystemet i en 2004 BMW 325ci består av ett avancerat nätverk av datorer moduler och sensorer. Kärnan i detta system är drivlinan styrmodulen, även känd som PCM. PCM: s uppgift är att styra alla elektroniska komponenter som är relaterade till det kraftöverföringssystem. Detta inkluderar motor, växellåda och andra elektroniskt styrda komponenter drivlina. Förutom att styra dessa komponenter, övervakar PCM dem också för fel och problem. När den upptäcker ett fel eller problem, lagrar den en alfa-numerisk felkod i sitt minne där de kan hämtas senare för att hjälpa till att diagnostisera problemet. För att återställa dessa felkoder måste direkt kommunikation upprättas mellan PCM och en diagnostisk enhet, t.ex. en fabrik scan verktyg eller en bil kodläsare. Saker du behöver
Work ljus
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och stäng av motorn. Lämna nyckeln i tändningslåset och vrid det tillbaka till "ON" eller "RUN"-läge så instrumentpanelen tänds.
2

Öppna förarsidans dörr och lämna fordonet. Shine ett arbete ljus i förarsidan fotutrymmet området och lokalisera den diagnostiska kommunikationsport, eller DCP. Den DCP monteras på undersidan av instrumentbrädan, rektangulär form och är tillverkad av svart plast.
3

Anslut ena änden av datakabeln som medföljer scan tool till DCP . Anslut den andra änden till Scan Tool. Tryck på strömbrytaren på felsökningsverktyg och vänta på att driva upp.
4

Navigera genom scan tool menyn till felkoder avsnittet. Varje Scan Tool har en annan menystruktur beroende på tillverkare och alternativ, men funktionerna är i allmänhet samma.
5

Välj alternativet för att rensa alla felkoder och sedan vänta medan Scan Tool utför denna uppgift. Beroende på din exakta verktyg, kan detta ta så lite som några sekunder eller så länge som ett par minuter.
6

Navigera tillbaka till huvudmenyn och stänga av felsökningsverktyg. Koppla loss den från maskinen och starta motorn. Notera mätaren klustret, om koderna har röjts bör ingen varning eller tjänst motor belysta lampor Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68699.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.