Felsökning av elsystem i en Chevy Avalanche

Elsystemet i denna full storlek crew-cab pick up truck körs om genomsnittet. Det är inte det värsta, men det är inte den bästa heller. Räkna med problem om du inte har en 2006 Chevy Avalanche. Detta var det bästa året i Avalanche elsystem hade under de senaste åren. Annars vara beredd att göra en del felsökning och reparationer på din bil. Nyckeln till att hålla det elektriska systemet går smidigt är underhållet. Saker du behöver Review, Digital volt-ohmmeter
Reservsäkringar för Avalanche
Visa fler instruktioner
1

Håll rost och korrosion på kablar och anslutningar till ett minimum eftersom många elektriska problem börjar här. Behåll ledningar och anslutningar genom att hålla dem rena. Det skulle kunna göra skillnad i hur ofta du besöker återförsäljaren.
2

Ersätt batteriet med en som har samma eller bättre CCA (kallstart) betyg när du behöver ett batteribyte. Avalanche energibehov baseras på en specifik CCA betyg. Om du har lagt saker, kan en bättre CCA betyg bara hjälpa ditt elsystem. Se till att alla batterier du köper passar i facket och med kabelanslutningarna i din lastbil. Addera 3

Behåll din starter för en längre livslängd. Som den största kraften användare av alla dina komponenter, kan du göra din starter längre om du får för vana att starta din lastbil med elsystemet objekt som stereo och luftkonditionering avstängda. Om det tar ett tag att få din Avalanche upp och gå, kan det vara ett tecken på ålder. Om din lastbil är inte så gammal, leta efter en dålig elektrisk anslutning till batteriet eller ett misslyckande på ett relä eller smältlänk.
4

Kontrollera batterierna i dina fjärrkontroller om de plötsligt sluta arbeta. Om batterierna arbete och du kör en 2003 Avalanche, du är inte ensam med att ha ett problem. Ett annat problem som vissa ägare har upplevt är med elektriska artiklar inte arbeta på en av dörrarna. Alltid kontrollera säkringar och reläer först. Om de kolla, kan du titta på en kort eller en dålig mark.
5

Hitta en TSB för passagerardörren modul om du har problem med passagerardörren på en 2003 Avalanche. Alert din återförsäljare med den informationen, eftersom modulen kräver omprogrammering eller utbyte när komponenterna misslyckas i dörren.
6

Räkna ut vad som är fel med ledig dörrlås genom att kontrollera reläet först. Om det inte finns någon klick, kontrollera spänningen vid dörren switch. Ingen spänning innebär att du måste kontrollera kabeldragning mellan gruppcentralen och omkopplare för en paus eller kort. Om du inte har spänning, men ingen klick, måste du testa switch för kontinuitet. Om du inte har hitta problemet, kolla mellan brytare och relä och sedan på solenoiden. Om du gör det till solenoiden och har spänning, måste du byta solenoiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63764.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.