Hur man avbryter Check Engine Light On en 1998 Nissan Altima

Före 1996 statligt styrda omkopplaren omborddiagnos II, hade varje fordon sin egen "hemlig" sätt att dra koderna från datorn, vilket endast återförsäljare visste hur man gör. Pre-1996 Altimas hade en enkel-för-den-eran processen att dra koderna före denna övergång. Du skulle vända en skruv på motorns styrenhet och tillbaka, då räknas de gånger som kontrollera motorn ljus blixtrade. Med 1998 Altima med OBD-II, Kontrollera och avbryta ljuset kontrollera motorn är betydligt enklare än det gamla systemet. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Justera förarstolen så långt tillbaka som det går och titta under förarsidan av instrumentpanelen för att hitta den omborddiagnos II-kontakten. Denna kontakt är i samma form som på OBD-II skanner stickkontakt.
2

Anslut OBD-II skanner s kontakt i Altima OBD-II diagnosuttaget.

3

Vrid tändningen till läge "RUN", men starta inte bilen. De flesta skannrar slås på automatiskt vid denna tidpunkt. Om din skanner inte startar, dock hänvisa till skannern anvisningar om hur man slår på den.
4

Initiera skannerns "Läs Codes" eller "Scan Codes" funktionen. Denna process varierar kraftigt, beroende på märke och stil av skanner du använder, så hänvisa till skannern anvisningar för detaljerna. De flesta skannrar, har dock en "Scan"-knappen som du trycker för att starta skanningen.
5

observerar som skannern upprättar en anslutning till din Altima, sedan börjar söka efter koder.

6

Watch som de koder som skannern hämtas från din Altima dator visas på skannerns skärm. Koderna börjar med ett "P" och har fyra siffror bakom det, P0400 som ett exempel.
7

Starta "Radera Codes"-funktion för OBD-II-skanner. Denna process varierar kraftigt beroende på vilken stil som används scanner, så hänvisa till skannern anvisningar för detaljerna. De flesta skannrar, dock har en knapp som lyder "Radera" eller "Radera Codes" alternativet på skärmen som du väljer och trycker på "OK"-knappen.
8

observerar som skannern går igenom sin process för att ta bort koderna från Altima dator. Titta skannerns skärm för bekräftelse på att skannern bort koderna.
9

Vrid tändningen till "Off" läge och koppla ur skannern från Altima OBD-II diagnosuttaget.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68439.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.