Front Wheel Bearing Diagnos

De framhjulslagren i din bil eller lätt lastbil tillåter hjulen att rulla smidigt och stödja vikten av fordonet. Det vanligaste symtomet på en skadad eller defekt hjullager är ett ljud som ökar i tonhöjd och volym som fordonets hastighet ökar, och kan också förändras när fordonet kurvtagning. Diagnostisera buller och problem orsakade av främre hjullager skador eller fel tar bara några minuter med hjälp av grundläggande verktyg som de flesta hem mekanik redan har till sitt förfogande. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

kilar Placera hjulet bakom bakhjulen och dra åt parkerings- broms. Skjut domkraft under ramen eller lyftpunkten av en framsida av fordonet. Som regel, bilar som inte har en fullständig ram (de flesta front-wheel-drive bilar hör till denna kategori) har en förstärkt yta - ligger några inches bakom ratten på den nedre kanten av kroppen - som är utformad som en lyftögla. Se din bruksanvisning för den specifika platsen för lyftpunkten för ditt fordon.
2

Lyft bilen tills framhjulet är från marken och placera en pallbock under ramen (på lastbilar och äldre bak-hjulsdrivna bilar) eller främre hjälpramen (på front-wheel-drive och unibody bilar) och sänka bilen på ställningen.
3

Kontrollera om däcken ojämn eller ryckig slitbanan slitage som kan orsaka vägbuller liknar ett dåligt hjullager. Om ojämn slitagevarnare är närvarande, rotera däcken enligt anvisningarna i instruktionsboken, och utför en provkörning för att kontrollera däcken gör inte bullret. Om slitbanan slitage är inte en fråga, fortsätt till nästa steg i förfarandet.
4

Fatta däcket stadigt i toppen och botten av slitbanan. Försök att flytta hjulet in och ut från toppen och botten. Byt lagret om det inte finns någon märkbar rörelse när du försöker flytta hjulet med rimlig handkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68068.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.