Min Jetta Kommer inte Skift Tillfälligt Park

Volkswagen Jetta har kommit med massor av olika motorer och transmissioner genom åren. Diagnostiska förfaranden när din Jetta inte kommer att flytta ut ur parken varierar från modell till modell, men några grunderna gäller de flesta av dem. Vissa förfaranden är beroende av bilen som har statligt styrda utrustning som en omvänd lockout, medan andra kommer att arbeta enbart med Jettas för vissa år och drivlina konfigurationer. Bara ta din tid - det finns bara ett fåtal saker som kan orsaka detta problem. Instruktioner
1

Kontrollera omvända lockout knapp på växelspaken. Det omvända-låsmekanism förhindrar oavsiktlig bakåt /park engagemang genom att tvinga föraren att trycka på en knapp för att engagera dessa redskap. Den fjäderbelastade knapptryckningar en liten "regelkolven" ut ur ett låshål i skiftenheten bas. Om knappen inte kommer att sänka eller växeln vägrar att vika, oddsen är att du har ett fel i omvänd låsmekanism. Om du inte har en reparation guide och vill inte ta isär den för att fixa det själv, bör någon affär med import-auto erfarenhet kunna hjälpa.
2

Inspektera manöverlänkage under Jetta huva för saknade, böjda eller trasiga komponenter. Bortsett från den omvända låsmekanism, är en funktionsstörning shifter mekanism en av de få saker som fysiskt låser shifter i parken. Om din Jetta använder en hård koppling (en som använder spakar och stavar i stället för en kabel), ta permanentkopplens lederna för slitna bussningar, lager eller hål som kommer att orsaka lederna att gå cockeyed och låsa mekanismen tillsammans. Om man använder en kabel koppling, kontrollera att kabeln till kroppen, kabel-till-shifter och kabel-överförings parentes är inte löst och floppa runt.
3

krypa under Jetta och inspektera växelspaken på transmissionen själv. Lever platser varierar beroende på årsmodell, följ shifter koppling från brandväggen till där den ansluter till växelspaken på transmissionen. Om spaken flyttas men överföringen kommer inte skifta ut ur parken, då ditt problem är inne i transmissionen själv. Vid denna punkt, kommer du vill få professionell hjälp från en sändning butik för ytterligare felsökning och reparera transmissionen. En allmän reparation garage förmodligen inte kommer att ha utrustning för att diagnostisera överförings insida.
4

Har Jetta bogseras till en överföring butiken för att få överföringen kontrolleras för inre skador i samband med den första och backväxel fluidpassager /servon /ställdon. Nästan alla automatiska växellådor går in i parken genom att knyta de första och backväxlar samtidigt. Ett fel i någon av dessa kretsar kan orsaka fel på parkering redskap inkoppling eller urkoppling. Möjliga orsaker till misslyckande inkluderar blockerade fluidkanaler, trasiga eller slitna modulator fjädrar och brutna kuggväxlar och växellådans ingående /utgående axlar. Elektroniska överföringar använder en dator för att engagera de första /backväxel servon, så problemet också kan ligga i en felaktig överföring styrdator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66879.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.