Servostyrningen på min Pontiac Montana har ett surrande ljud

Din servopumpen är en del av ett hydrauliskt system som gör att du enkelt förvandla din Pontiac Montana . När det finns ett problem med pumpen , kommer det att ge ofta du med en ljudsignal . Power Steering Fluid Level

Det första stället att titta när du börjar höra ljud från din servopumpen är vätskenivån . Din Montana pump ligger direkt framför motorblocket . Försäkra din vätska är på rätt nivå . Låga vätskenivåer kommer att orsaka din pump att göra ljud och kommer snabbt att leda till interna problem .
Servostyrning Pumprem

Din Montana använder en enda , serpentin bälte . Se till att det är rätt spänning mellan remmen och pumpen . Din pump har tre bultar som kan tillåta pumpen att flytta om de lossnar . Detta kan leda till att bandet skrika som den försöker att driva pumpen .
Interna problem

Din pump har en rotor med vingar . Dessa blad fungerar som paddlar på ett skovelhjul , driver vätska in tryckslangen som leder till din styrväxel . Lagren som rotorn snurrar på kan slitas ut . Eftersom detta händer , kommer din pump producera ett sortiment av hörbara ljud . Din pump måste bytas ut om lagren misslyckas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67972.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.