Varför Accelerera min bil inte på gas och Go Slow?

Effekt förlust har alltid varit ett tecken på något snett i en bilmotor och att någon del av systemet körs mindre än dess fulla potential. Moderna datorstyrning komplicera det hela ännu mer - spöket i maskinen är ständigt vaksamma, ständigt paranoid och alltid beredda att döda din kul om det ser något den inte gillar. Air Problem

För mycket eller för lite luft kommer att orsaka din motor att köra antingen rik eller mager och förlora makten när du försöker accelerera. Vakuum läckor är förmodligen den vanligaste källan av överskjutande luft in i motorn, följt av tomgång luft-ventiler fastnat öppen. En felaktig avgasåterföringsventil kommer att ha ungefär samma effekt. Air minskningar är lite ovanligare, eftersom ett underskott på luft betyder något antingen är hårt nedsmutsat eller att inte öppna. Igensatta, våta eller oljeindränkta luftfilter och krångla choke mekanismer är det mest sannolika misstänkta. Övriga motorer, såsom de som använder en dual-intag-runner design och insugningsröret runner kontroll - som Ford DOHC Modular motor - kan ha upplevt ett misslyckande i intaget styrmekanismen
Fuel. Problem

För lite bränsle kommer att orsaka din motor att köra rik, vilket saktar förbränningen och minskar uteffekten när motorn blir varm. Överskott bränsle är osannolikt såvida du inte har en insprutare eller förgasare nålventilen fastnat i öppet läge, eller en funktionsstörning bränsleinsprutningspump eller tryckregulator. En minskning av bränsle volym kommer vanligtvis från igensatta filter, en dåligt fungerande pump eller igensatt bränsle-injektor skärmar. En felaktig injektor - en som inte öppnas eller öppnas hela vägen - kommer vanligen till en encylindrig misständning. Detta kommer att orsaka en minskning av makten, men kommer också att resultera i märkbara motorns vibrationer på tomgång.
Tändsystem Problem

Medan den genomsnittliga tändsystemet kan fel i hundratals olika sätt, kommer de flesta att resultera i ett enda eller flera feltändningar snarare än en nettoförlust vid makten. En felaktig eller svag tändspole avger en svag eller intermittent gnista till alla cylindrar, och en sliten, lösa eller korroderade jordningsband kommer att förneka strömmen till spolen. Fouled pluggar eller brutna keramiska isolatorer på propparna kommer att orsaka en misständning och förlust av makt, men det är inte troligt om du inte har märkt det avslöjande vibrationer som normalt åtföljer en misständning.
Avgassystem

Begränsningar i avgaserna kommer nästan alltid manifesteras som en förlust vid makten, och det finns egentligen bara två ställen sådana begränsningar kan slumpmässigt uppstå. Kollapsade eller smält katalysator inälvsprodukter kommer att agera som en kork på ditt avgassystem, liksom en ljuddämpare som internt har korroderat nog att kollapsa. Converter härdsmälta följer vanligtvis en svår rik tillstånd, där överskottet bränsle som strömmar genom motorn hamnade brinner i katalysatorn. Om bilen rullade av monteringsbandet senare än 1995, kommer en sådan omvandlare misslyckande utlösa alltid en lätt kontrollera motorn och kasta datorn i den fruktade "limp home"-läge.
Open loop

Varje form av givarfel, knock, ping, utsläppen komponentfel eller konsekvent avvikelse i luft /bränsle-förhållandet utlöser datorns default "safe" läge. De flesta datorer har två säkra lägen: "open-loop"-läget är i huvudsak en de-tuning program som använder en mindre aggressiv bränsle och tändning inställningar förskott för att hålla motorn från självförstörande efter en sensor misslyckande. Datorn, berövas rätt ingång, använder sin bästa gissning att kompensera för den felaktiga sensorn, och förlust av makt är det oundvikliga resultatet.
Limp-Home Mode

Limp-home mode är ett avgasreningssystem felsäker utformad för att göra din bil praktiskt undriveable om något går fel med omvandlare eller något annat som påverkar utsläppen. Ström kommer att sjunka kraftigt, kan transmissionen vägra att gå in högsta växeln, och datorn kan sjunka motorns varvtal gräns och fordonets tillåtna topphastighet på under 55 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68631.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.