Skulle en dålig Solenoid göra en bil Inte Vänd

Det finns flera länkar i kedjan som utgör bilens startsystem,? Och om någon av dessa länkar går sönder, kommer motorn inte att starta när du vrider nyckeln i tändning. Startmotorsolenoiden är en av dessa länkar, om solenoiden är dålig, kan makten inte komma till startmotorn och bilens motor kommer inte att slå över. Magnetventil Funktion

startsolenoid fungerar som en strömbrytare, kontrollerar om strömmen från batteriet blir till startmotorn. Tändningen slot, där nyckeln går, öppnar och stänger omkopplaren i solenoiden. När omkopplaren är öppen, är startmotorn isolerad från batteriet. När du vrider på nyckeln, stänger solenoidomkopplaren, tillåter ström från batteriet att strömma in i startmotorn, vrida den och starta motorn.
Plats

solenoid kan monteras på startmotorn själv eller monteras separat på insidan av bilens framskärm i motorrummet. Du kan alltid hitta det genom att följa batterikabeln från den positiva polen på batteriet eftersom solenoiden leder ström från batteriet till startmotorn. Förutom batterikabeln, kommer det att finnas en vajer kopplad till solenoiden från tändningen och en annan som leder till startmotorn själv.
Vanliga felorsaker
< p> Solenoiden kommer inte att fungera korrekt om kabeln ansluts till batteriet är utslitet eller korroderat eftersom den behöver mycket ström från batteriet för att göra sitt jobb. Dessutom, kan korrosion inuti solenoiden själv orsakar så småningom byta till fastna i öppet eller stängt läge. Slutligen kommer solenoiden att misslyckas om det inte är ordentligt jordat, för utan en grund, kan brytaren inte fungerar korrekt. När du kopplat bort negativa batteri
Byte

terminal för att förhindra oavsiktlig elektrisk stöt, kan solenoiden avlägsnas genom att koppla kablarna som leder från batteriet och startanordningen, kabeln från tändningen och bultarna som håller kroppen av solenoiden till startmotorn eller ramen hos fordonet. Den nya solenoiden kan sedan skruvas på plats och ledningar och kablar kopplas. Det är klokt att kontrollera att kablarna är i gott skick vid denna tid och byts vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66766.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.