Hur man kontrollerar för bränsletillförsel i en Oldsmobile Alero

Oldsmobile Alero debuterade 1999 som både en fyra-dörrars sedan och en två-dörrars coupé. Den tillverkades med motor och chassi Pontiac Grand Am. Den Alero marknadsfördes i Europa som en Chevrolet produkt tills den gick i pension 2004. Kontrollera systemet bränsletillförsel av en Oldsmobile Alero om motorn går ojämnt, stannar eller inte startar alls. Instruktioner
1

Sänk trycket i systemet i Oldsmobile Alero modeller med 3,4 liter, 3,1 liter och 2,2 liters motorer. Koppla bort den negativa batterikabeln och lossa tanklocket att låta trycket avlopp från systemet. Bifoga en dual-rör tryckmätare på prov porten och dränera eventuellt bränsle i en godkänd behållare. För 2.4 liters motor modeller, lossa tanklocket och låt någon press att fly. Avlägsna den elektriska anslutningen från bränslepumpen. Starta motorn och låt den gå tills den stannar. Slå av tändningen och koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Koppla bränsletrycket slangen sensor vakuum. Kontrollera om bränsle i raden. Om det finns bränsle i ledningen, är det bränsletillförsel problemet troligen orsakas av en defekt bränslepump tryckregulator. Om inget bränsle finns i ledningen, sätter du tillbaka vakuumslangen och fortsätta med bränsletillförsel diagnostik. Utanför bränsletrycket testport cap
3

Twist och bifoga en tryckmätare till bränslet övertrycksventil om man inte redan är ansluten. Anslut den negativa batterikabeln och vrid nyckeln till det första läget. Starta inte motorn. Kontrollera mätaren. Det måste registrera cirka 41 psi. Tryck som är för hög indikerar en felaktig tryckregulator. Lågt tryck indikerar ett igensatt bränslefilter eller en trasig bränslepump som behöver bytas.
4

Skär motorn, avlasta trycket i systemet igen och ta bort den negativa batterikabeln.
5

Lossa bränsleledningarna och frikoppla Filterinredningen. Ta bort bränslefiltret från dess innehav fäste.
6

Undersök filtret för träskor och byt ut den vid behov. Om det inte finns några träskor är bränsletillförsel problemet troligtvis orsakad av en uppdelning i bränslepumpen själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63787.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.