Vad skadestånd Framhjulsdrift?

Framhjulsdrift är en motor-transmission system som används i vissa fordon där framhjulen tillhandahåller dragkraft och bakhjulen är strömlöst. Fordon med framhjulsdrift i allmänhet tenderar att vara mindre och lättare än fordon med konventionella bakre motor-transmission hjulsdrivna system. Även små bilar med framhjulsdrift kan spara på bensin på grund av sin lägre vikt, kostnaderna för reparation och potentiella skador är högre än de som uppstår på fordon med baksidan fyrhjulsdrift. CV Boot

En del av FWD fordon som tenderar att uppleva en högre risk för skador är det konstanthastighetskoppling (drivknut). Den CV-leden är utformad för att direkt dragkraft från överföringssystemet till de främre hjulen på fordonet. Inom CV-leden är ett komplext system av lager och mekaniska delar byggda till exakta toleranser och specifikationer. Detta system är skyddad från extern smuts, damm och vätskor av ett tunt lager av gummi kallad CV boot. Om CV boot är skadad eller sliten, kan skadliga externa agenter skadar lätt CV gemensamma system inom flera timmars körning, vilket resulterar i mycket dyra reparationskostnader för FWD motor-transmission systemet i fråga. Av denna anledning är det viktigt att regelbundet kontrollera CV boot att se till att den är fullt fungerande. Om CV boot verkar vara skadad, är installation av en ny billig jämfört med de kostnader som är förknippade med reparation av skador som uppstått till komplexet drivknut systemet.
Kuggstångsstyrning Styrsystem

flesta FWD bilar är utrustade med ett speciellt styrsystem kallas kuggstångsdrivna. Detta styrsystem är kompakt, ockuperar litet utrymme i fordonet. Kuggstångsdrivna enheter tenderar att vara byggd av aluminium, och de som byggdes för servostyrning har en tendens att drabbas av skador från att bära ner över långvarig användning. En skadad servostyrning systemet på en FWD bil kan orsaka betydande problem när styrningen försökte under körning. Kuggstångsdrivna enheter kan vara mycket dyrt att ersätta.
Framhjulsdrift Lager

Som fallet är med de flesta moderna fordon, lagersystemet på hjulen på bilar med FWD behöver bytas någon gång eller annan. Lagren är mycket känsliga för effekterna av gupp, så skador på fordonets fjädring kan också orsaka skador på lagersystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64900.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.