2002 Nissan Maxima Felsökning

Även Maximas är kända för sin tillförlitlighet, kommer även de mest välskötta bilar uppleva typiska slitage, gör besvärande ljud, tjut eller ens att kunna starta. Ju mer du vet om hur du underhåller och felsöker 2002 Maxima, desto längre tid kommer att hålla dig på vägen. När du blivit mer bekant med din bil och dess underhåll, kommer du att kunna identifiera nuvarande och framtida problem snabbare. Saker du behöver
Arbetshandskar
hylsnyckel med adaptrar och uttag
Ordet jack
Jack står
flaska kolsyrad läsk
Stålborste
startkablar
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Veva motorn i din 2002 Maxima. Om bilen inte startar, det finns flera olika lösningar som kanske eller kanske inte fungerar för din bil, beroende på problemet. Om strålkastarna eller invändiga lampor inte fungerar, kan du ha ett dött batteri. Öppna huven för att inspektera batteriet på möjliga tecken på korrosion. Om terminalerna är korroderade, häll en flaska kolsyrad läsk över terminalerna och skrubba dem med en stålborste. Också försöka slingra terminalerna på batteriet för att se om de är lösa och inte lyckas ansluta med resten av elsystemet. Om det inte fungerar, prova hoppa-starta bilen med ett par startkablar. Om ingen av dessa lösningar fungerar, då batteriet är förmodligen inte det problemet.
2

Trace pluskabeln från batteriet till startmotorn. Om Maxima har upplevt mer utdragen start tider, då startmotorn kan vara död. Gå starter och knacka lätt med en hammare, du kanske kan starta fordonet en gång eller två gånger innan starter misslyckas helt. Knacka på startmotorn hjälper växeln inom den återuppta kontakten med svänghjulet.
3

Knäböj och titta under din 2002 Maxima för små pooler av vätska som kan läcka från motorn . Motorolja är oftast en tjock brun eller svart substans. Oljeläckage kan vara lätt fixar om du kan komma åt packningen där oljan läcker från. Om du nyligen har haft ett oljebyte, då oljefiltret kan vara lös, eller du kanske har för mycket olja i motorn. Använd oljestickan för att kontrollera att rätt mängd olja, om den är låg, tillsätt mer. Motorns kylvätska är vanligen en grön färg och kan visa sig som en regnbåge-liknande display. Läckage av kylvätska är farliga eftersom de kan leda till överhettning. Kontrollera kylvätskebehållaren på vänster sida av motorn och lägga till mer om den är låg. Vissa kylmedel säljs som 50/50 blandningar av kylvätska och vatten, som kan läggas direkt till ditt fordon. Om din Maxima fortsätter att läcka kylvätska, då du kan ha en läckande slang. Tillsätt destillerat vatten till kylvätskebehållaren tills läckan är fast. En pöl av röd vätska är antingen broms eller automatisk transmissionsolja. Använd mätstickan i bromsvätskebehållaren att kontrollera bromsvätskenivån och se till att det är mellan de lägsta och högsta nivåer. Broms eller transmissionsolja läcker bör vidtas för att professionella mekaniker att lösa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66039.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.