Felsökning kylfläkten på en 1994 Honda Civic 1.6L

Honda släppte Civic i 1973 års modell, som en subcompact ännu rymlig bil. Under hela sin livstid har Civic sett åtta generationsskiften. Vissa förändringar var ganska blygsam, medan andra inblandade en fullständig omgestaltning. Civic har nu blivit en symbol för långt liv och tillförlitlighet i bilvärlden. Den 1994 Honda Civic kom standard med en 70-hästkrafter, 1,5-liters, fyrcylindrig motor. Den största och mest kraftfulla motor på 1994 Civic var den 1,6-liters, fyrcylindrig som producerade 125 hästkrafter. När kylfläkten slutar arbeta på 1994 Civic, måste du felsöka fläkten för att reparera det rätt första gången. Saker du behöver Sida 2 jumper kablar
Multimeter
Blocknyckelsats
1-liter kastrull
Rent vatten
Spis
Digital termometer
String

Visa mer instruktioner
1

antal Pull säkring 13, kylfläkten säkring, från under-huven relä-och säkringscentralen och kontrollera metalltråd inne i säkringen. Om glödtråden är trasig, byt ut säkringen och kontrollera fläkten. Om tråden är i ett stycke, installera om säkringen och fortsätta med diagnostik.
2

Koppla ur kontakten från baksidan av kylaren fläktmotor. Kör en bygel från batteriets pluspol till positiv stift på fläktmotorn s kärl - den ena den blå ledningen ansluts till. Kör en annan bygel från minuspolen på batteriet till den andra stift i fläktmotorn kärlet.
3

Watch för fläkten att börja flytta. Om det misslyckas med att köra, byta fläktmotorn och testa fläkten. Om det går, fortsätt med diagnostik.
4

Ta reläet kylarfläkten, som ligger i den under-huven relä och säkring rutan på passagerarsidan inner fender. Läs kretsen kartan för att identifiera byta sida och driva sidan, har makten sidan en konstant ansluten till en spole-liknande linje. Switchen sidan har en streckad linje.
5

Anslut ström och jord till de två stiften på strömmen sidan av reläet och testa för kontinuitet mellan de två stiften på strömbrytaren sidan, med hjälp av en multimeter. Om ingen kontinuitet föreligger, ersätta reläet och testa igen. Om det finns kontinuitet, installera reläet och fortsätta med diagnostik
6

Lokalisera kylvätskans temperatur,. Den ligger på framsidan av motorn, bredvid distributören. Placera ett uppsamlingskärl under kylvätskans temperatursensor. Koppla bort kablaget från givare för kylvätsketemperatur och ta bort temperatursensorn från motorn med en kombination skiftnyckel.
7

Fyll en kastrull med rent vatten. Placera pannan på spisen.
8

Connect multimeter testproberna till de två stiften på toppen av kylvätska temperaturgivare. Häng en digital termometer och sensorn i kastrull med en bit snöre. Detta hindrar dem från att röra botten av pannan och skapar en felaktig läsning.
9

Slå kaminen på att värma kylvätskan i pannan, samtidigt kontrollera kontinuiteten mellan de två stiften på temperaturgivare . Det bör inte finnas någon kontinuitet mellan de två stiften tills kylvätskans temperatur når ca 191 grader C. Från 191 grader och uppåt ska kontinuitet existerar.
10

Byt ut sensorn om det inte kontinuiteten testet och kontrollera igen systemet. Om sensorn passerar kontinuitet testet, är problemet inom Civic s ledningar. Kontrollera och reparera alla trasiga makt och jordledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68021.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.