Bälte & remskiva Buller i en 2003 Grand Am

The Grand Am introducerades av Pontiac 1973. I 2003 års Grand Am var utrustad med en 2,2-liters, rak fyrcylindrig motor i basutförande. Det finns flera skivor på 2003 Grand Am, som potentiellt skulle kunna göra ett ljud. När bandet ständigt gör ljud tillsammans med en remskiva, då både trissan och remmen bör bytas ut omedelbart. Byta olika remskivor på 2003 Grand Am är en enkel uppgift, men åtkomst remskivorna för att ta bort dem kan vara ganska knepigt. Byte av hela spännare kan också krävas. Saker du behöver
skruvnyckel set
Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums skiftnyckel vridmoment och Hylsnyckelsats
bänk eller bord vice
lås kanal eller låstängerna

Visa fler instruktioner
Diagnos där bullret kommer från
1

Starta motorn på Grand Am och dra i spaken Huvlås inifrån bilen. Rulla ner förarsidan fönstret, eller åtminstone ett fönster, för att hindra dig från att låsa dig ur en rinnande fordon. Frigör sekundära fångsten från under den främre läppen av huven. Lyft huven och ställa huven stöd.
2

Stå över passagerar hjulhuset och försöka precisera från vilken remskiva ljudet kommer från. Om remmen och remskivan gör ljud, då är chansen att spännare och remskiva behöver bytas. Inspektera spännare. Om spännaren inte är stel och studsar upp och ner, så att spännaren inte hålla spänningen på bilens bälten. Stäng av motorn när du har fastställt vilken remskiva gör
3

bullret.
Byta Serpentine Belt
4

Kontrollera för remdragningen diagrammet under huven på bilen. Om inget schema existerar, rita en ruta på ett papper, som representerar motorn. Rita cirklar på papperet, som företräder remskivorna, i förhållande till sin position på motorn. Rita en tjock linje mellan remskivorna för att representera bältesdragningen.
5

Lägg ut en fast nyckel på spännaren. Trampa spännare.
6

Släpp spännaren långsamt. Ta bort Serpentine belt från hela motorn.
7

Installationen är baksidan av borttagning för bältet. Se till att du använder bältet routing diagrammet eller dras diagram för att byta ut remmen precis som det var innan han kom ur bilen.
8

Kontrollera att bältet är centrerat i spåren på varje trissa. Om bältet inte är centrerat, tryck spännaren halvvägs och gör nödvändiga justeringar innan bilen.
Spännare, spännrulle och löprulle Byte
9

bort ormliknande bältet. Ta bort centrumskruven på rullen med en U-nyckel eller ett Ratchet och uttag. Dra remskivan och skruva av motorn helt.
10

Inspektera spännare genom att dra den upp och ner, för hand. Om spännaren rör sig fritt under din hand styrka, då spännare måste bytas ut helt. Bara dra åt bulten på spännaren och ta bort spännaren. Passa in styrstiftet på baksidan av den nya spännaren med slitsen i motorn. Dra åt spännaren monteringsbulten till 85 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Byt trissa som du har tagit bort och dra remskivan till 40 foot-pounds med en momentnyckel och uttag inställd.
12

Installera Serpentine belt.
Generator Remskiva ersätter
13

bort Serpentine belt. Koppla bort den negativa batterikabeln med en öppen nyckel. Ta generatorns bultarna med en spärr och uttag. Ta bort de elektriska anslutningarna från baksidan av generatorn, för hand.
14

Placera generatorn på ett bord eller bänk vice, så att vice faktiskt håller den gamla skivan. Ta mitt muttern från generatorn remskiva med en spärr och uttag. Ta bort remskivan från generatorn.
15

Placera generatorn så att vice håller kroppen i generatorn. Montera den nya generatorn remskiva och dra åt muttern till 35 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Använd handen eller en uppsättning kanal lås för att hålla hjulet från att snurra medan du drar åt muttern.
16

Montera de elektriska kontakterna tillbaka in i generatorn. Placera generatorn tillbaka på motorn. Dra åt generatorns bultarna till 65 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
17

Installera Serpentine belt. Addera Luftkonditionering Clutch Remskiva ersätter

18

bort Serpentine belt och generator, enligt instruktionerna ovan. Ta bort fästbultarna från luftkonditioneringen kompressor med en spärr och uttag. Dra kompressorn uppåt för att komma åt kopplingen församling, var försiktig så du inte skadar kylledningarna.
19

Ta bort de tre bultar från framsidan av kompressorn kopplingen. Ta mitt muttern från kompressorn axeln med en spärr och uttag. Håll kopplingsaggregatet från spinning för hand, eller genom att störa den på plats med en skruvmejsel. Placera inte kopplingen remskivan i ett skruvstäd. Dra montering kompressorkoppling bort av kompressorn med en tre-käke avdragare. Ta bort den gamla skivan från mitten av kompressorkoppling, eller från kompressorn axeln helt.
20

Installera den nya kompressorn remskiva i kompressorn kopplingsanordning. Montera koppling och remskiva på centrumaxeln hos kompressorn. Montera och dra åt kopplingen montering bultar till 25 foot-pounds av vridmoment. Sätt i centrum muttern på kompressorn axeln och dra åt den till 40 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68377.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.