Klickar Kommer från framhjulet på en motorcykel

En motorcykel framhjul kan verka ganska enkelt vid första anblicken, men de flesta använder en kombination av system och komponenter för att hålla allt stannar och går som det ska. Några klicka, popping och prat är typiskt för något av dessa system, som används på alla fordon, medan andra är lite mer specifik för motorcyklar. Tjattrande Bromsbelägg

prat Bromskloss är en av de vanligaste orsakerna till att klicka eller knacka, och ofta yttrar sig som en följd av kuddar vibrerar i okhus. Chatter har ett antal grundorsaker, inklusive en sliten eller trasig dyna uppbackning våren, kärvande bromsok cylinder eller förorening genom olja eller bromsvätska. Fluid på dynorna kommer att bädda in i materialet och rotorn och kommer att orsaka dynorna att vibrera som de ständigt ta tag i och släppa rotorn.
Flytande broms rotorer

Flytande broms rotorer är tvådelade enheter som använder ett centrum bärare för att hålla en yttre bromsskiva. De två koppla ihop antingen med nitar eller med fjäderbelastad "knappar" som gör att rotorn att böja och växa oberoende av bäraren. Ett visst mått av rotorns slammer är ganska normalt på något annat än helt nya flytande rotorenhetema. Konstant uppvärmning och kylning av aggregatet kommer något sträcka nitarna eller spricka brickorna på fjäderbelastade knappar, vilket prat. Du kan byta ut de drabbade delarna, men klicka på grund av normalt slitage är osannolikt att skada något. Addera ditt hjullager

Hjullager fel eller slitage kommer medför normalt att klicka eller knacka strax före vibrationer och muttra sätter in Tyngre cyklar och de som ridit hårt kommer att gå igenom hjullager snabbare än ljusare cyklar och de som ridit försiktigt på släta vägar. Lagerljud i allmänhet intensifieras samtidigt som du vrider eller lutar, och kan försvinna helt under kryssning eller förhållanden acceleration. I varje fall kommer det att öka alltid i frekvens och volym med hastighet.
Hastighetsmätarvajern Assembly

Många cyklar använder en montering hastighetsmätarkugghjul monterad på framhjulet. Hastighetsmätaren växellådan ansluter till en kabel som ansluts till baksidan av hastighetsmätaren. Dessa redskap ser oftast lite belastning, vilket är varför de är oftast plast. Ökande fria utrymmen som ett resultat av inre förslitning kan resultera i att klicka som kugghjulen binder och släpp. Bullret kan också vara ett resultat av bär drag och bindning runt växlarna, kabel eller ens i mätaren själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68376.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.