Felsökning av en 1994 Saturn SC2

Saturn bil Bolaget bildades som ett helägt dotterbolag till General Motors i januari 1985. Sedan dess har företaget utvecklat flera olika modeller, däribland 1994 Saturnus SC2. Den SC2 var en framhjulsdriven tvådörrars coupé. Eftersom det finns så många olika delar som utgör Saturnus SC2 det kan vara svårt att avgöra vad som kan orsaka ett visst problem med bilen. Den känsla, ljud, dofter eller utseende på bilen eller ett visst område av bilen kan hjälpa dig att felsöka vad som kan vara fel. Instruktioner
Felsökning av hur känns bilen
1

Om Saturnus känns som det saknar kraft när du kör eller tryck ner gaspedalen du bör undersöka fördelarlocket och fördelarlocket rotor kit till se om locket är löst, slitna, spruckna eller skadade. Om fördelarlocket fungerar korrekt, bör du sedan inspektera tändstiften att se om de behöver bytas ut, då PCV slangar hos motorn för att se om de är tilltäppta och sedan wireset hos motorn för att se om tändstiftet anslutningarna är felaktiga på något sätt.
2 p Om bilen har en knackar känsla till det när du kör bör du inspektera drivaxel av fordonet. Knackningen kan resultera från en böjd, lös eller obalanserad drivaxel.
3

När du upplever bås medan du kör, undersöka motorns förgasare. En felaktig eller smutsig förgasare förhindrar bränslet från att fritt flödar genom motorn och orsaka att motorn stannar. Genom att lukta
4


Felsökning Om du luktar ruttna ägg eller en svavel-liknande doft som kommer från din Saturn när bilen går på tomgång eller kör det finns flera delar som du bör inspektera att se om någon har misslyckats och måste bytas ut. Dessa inkluderar syresensorn, katalysator, PCV ventil, förgasare och PCV slang. Du bör också kontrollera om tidpunkten specifikationerna för Saturn har angetts korrekt.
5

När du luktar rökgaser som kommer från din bil när du har parkerat den kontrollera om du har en saknad tanklock . Du bör också titta under bilen på samma sida som bränsletanken för att se om någon gas läcker från tanken.
6

Doften av brinnande metall medan du kör SC2 kan innebära att hjullagren eller hjullager nav har slitna och behöver bytas. Det kan också indikera att kopplingslagret har gripit eller misslyckats och är i behov av reparation. Addera Felsökning av ljud
7

en hög pitch gnälla kommer från din motor som du startar det kan betyda att din startmotor sviktar eller att svänghjulet är felaktig. Om gnäll kommer efter att motorn har startat utrymmet mellan starter enhet och svänghjulet kan vara för liten och behöver justeras.
8

Knocking ljud som kommer från SC2 motor som du kör medel du bör kontrollera stången lagren så att du har rätt typ av spö på plats och att lagret har tillräckligt spelrum från huvudlagret. Du kan också ha lågt oljetryck eller för lite olja i motorn för att den ska fungera på ett säkert sätt.
9

skrapande ljud som kommer från undersidan av fordonet medan du ändrar redskap kan betyda att din transmissionsolja nivå är för låg. Du bör även inspektera kopplingsarrangemanget att se om kopplingstryckplattan har slitits ut, oavsett om kopplingslamellen bytas och kopplingen församling för att se om den har skadats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67135.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.