Kan en sliten Huvudcylinder Orsak ett bromsljus att komma på?

Huvudcylindrarna är den första länken i kedjan av ditt hydrauliskt bromssystem. Huvudcylindern är ansvarig för att driva vätska genom raderna, så något fel i det kan resultera i en förlust av bromskraft till de främre eller bakre bromssystem. En dålig bromshuvudcylindern får eller inte får resa en lätt broms varning, beroende på det specifika systemet och typ av fel. Brake System Basics

När du trycker på bromspedalen i bilen, trycker upp pedalen på en stång kopplad till en kolv inuti din bromshuvudcylindern. Denna kolv pressar vätska genom ledningarna och broms slavcylindrar, som klämmer ut dynorna ner på en rotor eller skorna mot en trumma. Den huvudcylinderns kolv är faktiskt en tvådelad enhet, trycka manövreringsstången skjuter den första kolven, som trycker på en andra via en fjäder. Detta skapar två kamrar som styr de främre och bakre bromsarna. Addera Tryck-och Sensorer Broms

Den genomsnittliga bromssystemet använder en switch tryckskillnad på huvudcylindern för att bestämma huruvida eller inte de främre och bakre bromssystem bygger rätt mängd tryck. Om ett system bygger betydligt mer tryck än de andra, omkopplaren differentialtrycksutrustning resor och utlöser en lätt broms varning. Mer avancerade system använder sensorer monterade längre fram i de enskilda hjul linjer och huvudcylinder lägessensorer att avgöra där kolven är i sitt resande.
Utlöser en ljus
< p> Huruvida en läckande huvudcylinder utlöser en lätt broms varning beror på typen av huvudcylindern, sensoruppsättningen och exakt hur huvudcylindern misslyckas. En huvudcylinder som misslyckas med att bygga upp trycket i båda kretsarna kan inte resa en lätt broms varning, eftersom det kan finnas någon skillnad i tryck mellan de främre och bakre kretsar broms. En huvudcylinder som läcker genom en kolv mer än den andra kommer att utlösa en lätt broms varning i de flesta bilar och bilar som använder en sensor broms läge kommer att märka en nedgång i förväntade trycket i endera eller båda kretsarna.

Andra Huvudcylinder Symtom

Oavsett om du faktiskt får en lätt broms varning eller inte, det finns ett bergsäkert sätt att testa någon huvudcylinder för internt läckage. Internt läckande huvudcylindrarna inte nödvändigtvis kommer att misslyckas med att bygga upp trycket, de bara inte kommer att hålla trycket när dess på. Med tändningen trycker dina bromsar flera gånger tills pedalen företagen upp för att släppa på trycket från de låsningsfria bromsar ackumulator. När pedalen går hårt, tryck så hårt du kan och håll den i 15 till 20 sekunder. Om pedalen sakta sjunker mot golvet när du håller den i, så oddsen är att du har ett internt läckage i huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68393.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.