Hur vill kolla en kamkedjan på en bil

kamkedjan är den del av en motor som styr tidpunkten för motorns ventiler. Den använder tänder för att länka vevaxeln till kamaxeln, överföra rotation från den förra till den senare. När vevaxeln fullbordar en revolution, ventilerna öppna eller stänga. Typiskt kommer ventilerna öppnar och stänger en gång per varannan varv. De flesta moderna bilar använder kuggremmar i stället timing kedjor, även om de har samma funktion. Eftersom kedjor slits ut med tiden, blir oförmögen att korrekt styra ventiltider, är det viktigt att köra en tillfällig kontroll för att garantera prestanda och säkerhet. Instruktioner
1

Öppna bilens huv och inspektera motorblocket. Identifiera inställningsmärkena på fliken ovanför harmonisk balansaxel (vevaxel spjäll remskiva) av blocket. Den balansaxel är cirkelformad apparat ansluten till vevaxeln, vilket fungerar som trissa systemet.
2

Dra loss fördelarlocket (sitter på baksidan av motorn) och observera rotorns position. Vrid motorn moturs tills tidpunkten märke balansaxel sammanfaller med övre dödpunkt märke timing fliken. Addera 3

Placera graden hjulet på harmonisk balansaxel eller rengör timing märket på balanserarens och markera den med en bit krita. Vrid vevaxeln remskiva långsamt i en medurs riktning. Titta distributören och sluta vrida när rotorn börjar röra sig. Märk balansaxel position med krita eller observera graden hjulet.
4

Vrid långsamt vevaxeln moturs. Så snart distributören börjar rotera, sluta vrida och antingen markera vevaxelläget igen eller notera graden hjulet.
5

mäta antalet grader på graden hjulet att vevaxeln roterar. Om du använder krita, mäta omkretsen på spjället med ett snöre. Ta det reciproka av omkretsen (1 dividerat med det numret) och multiplicera med 360 (antalet grader i en cirkel). Detta ger dig de grader roteras.
6

Utvärdera tillståndet i din kedja. Om distributören roterade över 10 grader under testet, bör den bytas ut. Tre till fem graders rotation anses normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66266.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.