1998 Chevrolet K1500 1/2 Ton 6.5 Turbo Diesel startar inte

GM installerat 6.5-L V8 diesel mellan 1992 och 2001 i lastbilar och stadsjeepar. Denna motor används fortfarande i det militära HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), och är känd för sin hållbarhet, effekt och enkel service. Den 1998 6.5-L diesel installerad i 1500 modell mickar är en turboladdad modell med elektronisk bränsleinsprutning. Pumpen monterad på föraren (PMD) är en vanlig källa till problem med 1998 års 6,5-L dieselmotorer. Instruktioner
Engine är svårstartad
1

Kontrollera först att du har bränsle, och kontrollera din bränsle för att vara säker på att det är ren och rätt typ av bränsle. Sommar diesel kommer att få grumlig och täppa bränslefiltret i kallt vinterväder och bör ersättas med vintern diesel.
2

Kontrollera att startmotorn fungerar korrekt, och att alla anslutningar och ledningar på marken är rena och tätt ihop och att trådarna inte trasig eller skadad. För att kontrollera starter, höja fordonet på jackstands och ha en assistent slå på tändningen kort stund medan du är under bilen. Förutsatt att batterierna är bra, Om startmotorn surrar, klick eller slipar men inte starta motorn, då startmotorn behöver bytas eller repareras. Addera 3

Inspektera bränsleledningarna för läckage eller pressningar hela vägen från bränsletanken till insprutarna. Dra åt anslutningarna och byt läckande eller krusade bränsleledningar.
4

Testa bränslepump för bränsletrycket i fall det är defekt eller död genom att ta bort bränsleledningen vid bränslefiltret insugningsröret. Veva runt motorn för 5 eller 10 sekunder, och kontrollera att bränslet pumpas från bränsleledningen. Om inget bränsle kommer ut, då bränslepumpen har troligen misslyckats. Du kan prova att knacka på bränslepumpen ovanpå bränsletanken med en skruvmejsel handtag att tillfälligt un-sticka och skaffa dig till ett garage.
5

Inspektera bränslefiltret för paraffin avlagringar eller vatten. Båda kommer att begränsa flödet av bränsle genom filtret till insprutarna. Bränslefiltret ligger på brandväggen. Lossa metallklämmorna och ta bort filterinsatsen. Vissa modeller har en andra skruv-typ filter nära insprutningspumpen.
6

testa batteriet med en spänningsprovare för att se om det håller en laddning och har tillräcklig starteffekt. Batteriet i 6,5-L diesel inte bara veva runt motorn, driver det också PMD, som elektroniskt styr insprutningen sekvensen. PMD kräver stora mängder energi och en låg batteri som kan starta motorn kanske inte har tillräckligt med energi kvar för att driva PMD. Den PMD kyls av dieselbränsle och kommer ofta misslyckas utan förvarning.
7

Kontrollera glödstiften med en amperemeter i fall en eller flera är defekt och behöva bytas ut. Relaterade elektriska problem som bidrar till 6,5 diesel startar inte inkluderar en defekt generator, dåliga elektriska anslutningar och fel på den elektroniska glödstift controller. Även en diesel inte använder tändstift, bränsleinsprutning och tändsystem kräver massor av elkraft för att starta och fungera riktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66489.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.