Min '97 Jeep Cherokee startar inte

The Grand Cherokee är en sport utility vehicle (SUV) som tillverkas och säljs under jeep varumärke. Fordonet har varit i produktion sedan början av 1990-talet, med den första modellen släpptes 1993. Som med alla äldre modell bil, kanske du har svårt att starta motorn på 1997 Jeep Grand Cherokee från gång till gång. Innan du ringer en professionell, finns det några saker som du kan kontrollera som kan spara tid och pengar. Instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset för din Jeep Grand Cherokee och vrid. Om du inte kan vrida om nyckeln, kanske rattstången vara problemet. Vrid ratten från sida till sida medan vickar din nyckel. När kolonnen är i rätt position, kommer nyckeln vända.
2

Tillsätt en liter bensin till bilen om bränslenivån är låg, eller om du är osäker på hur mycket bränsle fordonet har . I äldre Cherokee modeller, kanske bränslemätare vara trasig eller felaktig.
3

Kontrollera batteriet. Det enklaste sättet att göra detta är att vrida om nyckeln i tändningslåset till "Tillbehör" och slå på strålkastarna eller innerbelysning. Om lamporna är tråkig eller inte lysa alls, är batteriet sannolikt problemet. Det kan behöva hoppa igång, åtalats eller bytas.
4

Lyssna efter ett ljud som kan tyda på ett problem som tändningslåset, startmotorn, eller bränslesystemet. Försök att starta motorn. Om du hör ingenting, kunde tändningslåset vara fel. Om du hör klickande ljud, som kunde tyda på en defekt startmotor. Om motorn inte startar kortvarigt eller fräser ut efter start, kan det finnas ett problem med bränslepumpen, linje eller ett filter.
5

Kontrollera vätskenivåer i din Grand Cherokee. Öppna huven. Leta upp oljestickan för olja och kylarvätska och dra varje ut. Kontrollera för att se om de är fyllda till minst det lägsta påfyllningsstrecket. Brist på vätska kan orsaka motorproblem och startproblem. Lägg lämpliga vätskor vid behov.
6

Ring en professionell mekaniker om du fortfarande inte kan bestämmas orsaken din Jeep Grand Cherokee startar inte. Bogsera bilen till en verkstad eller återförsäljare som kommer att kunna göra ytterligare diagnostiska tester och reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66476.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.