Min K2500 Kommer inte Skifta ut av andra

GMC har publicerat teknisk service bulletiner (TSBs) på sin K2500 lastbil och Suburban om problem transmission upplevs av vissa ägare. En TSB är en rapport som skickas från tillverkaren till tekniker om gemensamma problem som uppstår med ett fordon. Några av de TSBs på K2500 rapporten att lastbilarna fastna i andra växeln eller andra kugghjul av olika anledningar. Gear Shift Cable

En del som kan orsaka att transmissionen på K2500 att fastna på andra växeln är växelspaken kabeln, som fäster växel inne i lastbilen till överföring kopplingen. Kabeln kan lossna eller gå av och orsaka att transmissionen fastnar i den sista växeln länksystemet var i innan kabeln bröt. Skador på kabeln kan resultera från korrosion utvecklas på kabeln, vilket kan göra det svag och så småningom orsaka att sträcka eller gå av. En TSB publicerad av GMC täcker hårda växling som utvecklar före kabelbrott.
Ventilhus

ventilhuset på en automatisk växellåda styr flödet av hydraulvätska och riktar fluiden till lämplig kopplingspaketet, som möjliggör överföring för att växla till lämplig växel. En annan TSB utfärdat av GMC adresserar ett nytt ventilhus som måste installeras i K2500 när problem uppstår med den gamla ventilhuset. När den gamla ventilkroppen misslyckas, blockeras flödet av vätska in i kopplingspaketet. Växlarna kommer fastna, och K2500 kommer inte att kunna lägga i en annan växel eller ut ur den senast använda redskap.
Torque Converter

momentomvandlare i en automatväxellåda tar platsen av kopplingen i en manuell växellåda. Den K2500 har lockup koppling som låser turbinen på plats när trucken når tredje eller fjärde växeln eller 45 till 50 miles per timme. En bult på lockup kopplingen kan orsaka K2500 att fastna i andra växeln och inte låta turbinen att låsa på plats innan den når tredje växeln. Enligt TSB, måste den nya bulten installeras på momentomvandlaren för att korrigera problemet. En vanlig orsak för överföringen på K2500
Linkage

, eller annan farkost, att fastna i andra växeln är ett misslyckande i överföringen länksystem, som möjliggör överföring att förskjuta växlarna när strömmen tåget uppnår lämpliga hastigheter. Kopplingen kan fastna, gå sönder eller lossna och orsaka att transmissionen fastnar i en växel. GMC har inte publicerat en TSB för denna koppling problem som av augusti 2011, men en TSB Berör den hårda växling som börjar uppstå när vajern skadas, vilket kan skapa problem med kopplingen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68338.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.