Hur vill kolla en blinkande Engine Light på en 2002 Honda Accord

Några erfarenheter inspirerar så mycket rädsla som ser kontrollera motorn ljuset tänds under körning. Varningslampan övervakar många av systemen i bilen och lyser när ett fel uppstår. Den 2002 Honda Accord, som alla bilar byggda efter 1996, använder Onboard Diagnostic II (OBD II) för att hjälpa mekaniker och bilägare avgöra varför kontrollera motorn ljuset tänds. Du kan köpa ett verktyg Auto Scan för ca $ 100 och ta reda på varför din check engine lampan lyser. I vissa fall måste bilen bara en mindre reparation som du kan utföra själv. Saker du behöver
Auto Scan ritstiftet Mössor och papper
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på en plan yta, stäng av motorn och set parkeringsbromsen.
2

Öppna förarsidans dörr och leta upp ODB II-kontakten under instrumentbrädan mellan ratten och dörren. Den kontakten är liten, rektangulär och har flera hål där diagnosanordningen pluggar i. Addera 3

Anslut OBD II scanning enhet i ODB II-kontakten. Tvinga inte enheten i kontakten, så du kan lätt skada kontakten.
4

Vrid nyckeln på din bil till "Run"-läge, men slå inte på bilen. Vissa avläsningsenheter tänds när du vrider om nyckeln. Andra har en manuell strömbrytare.
5

Ange någon av de uppgifter som efterfrågas av skanning enheten. Du kommer ofta att behöva din chassinumret, märke och modell av bilen och den typ av motor.
6

Tryck på "Scan"-knappen på enheten för att söka efter felkoder. Vissa modeller har ett menysystem som du behöver för att bläddra igenom och välja "Scan".
7

Skriv ner de felkoder som visas av skannern.
8

Stäng tändningsnyckeln och ta bort skannern från ODB II-kontakten.
9

Sök på Internet efter innebörden av felkoder som tillhandahålls av genomsökningen. När du vet vad koderna betyder, kan du göra reparationen eller ta den till en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64859.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.