Hur testar jag en sele för shorts?

En bils tändning, sensor-och datorsystem, liksom kommunikationen mellan dem, är alla beroende av ledningar. När en kort inträffar, stör den elektriska kontinuiteten av tråden, vilket gör att systemet inte fungerar. De vanligaste typerna av shorts är jordade shorts, som uppstår som en följd av tråd kontakt med en annan metalldel i bilen, och kortslutningar, som uppstår när två trådar i kontakt med varandra. Test för shorts kan du precisera elektriskt fel i en enda tråd eller att utesluta en komponent som ett potentiellt problem. Saker du behöver
Blocknyckelsats
reparationshandbok
Maskeringstejp trådar
Jumper (tillval) katalog Multimeter
Visa fler instruktioner
Leta Wires

1 multimetrar är nödvändiga för detektering av jordade ledningar.

Koppla bort den negativa batterikabeln på bilen, med hjälp av en kombination skiftnyckel för att lossa några Terminalanslutningarna. Detta kommer att skydda dig från skada bör en elektrisk komponent misstag marken med en annan tråd eller fordonets delar. Det minskar också risken för kablaget skador från oavsiktliga skäl.
2

Leta trådarna för komponenten eller systemet du testar med ett kopplingsschema som finns i fordonets reparation manual. Om en schematisk är inte tillgänglig men den skadade delen är känd, spåra trådarna från komponent till sitt grundtillstånd eller kontakten, och ta bort den.
3

Label trådarna när de befinner sig, med en bit maskeringstejp för att säkerställa snabb åtkomst. Skriv den förväntade spänning, resistans i ohm och polaritet för varje tråd på bandet.
Enkla trådar
4

Koppla den första ledningen för att testa genom att koppla bort den från båda ändarna av testområdet. I många fall är dessa trådar leder till sensorer, reläer och elektriska komponenter, som kan tas bort vid ändarna av trådarna.
5

Bifoga jumper kablar till ena änden av den enda tråd om avståndet mellan den enda trådändarna är onåbar med både multimeter sonder. Ställ in multimeter för att mäta mellan noll till 10 ohm och fäst de två multimeter prober för att varje ände av trådarna för att bilda en fullständig krets. Om jumper kablar används, se till att inga kontakter vidrör metallytor av något slag.
6

Övervaka multimeter för förändringar i ohm, sedan koppla in batteriet och ändra multimeter volt, med samma infästning poäng. Om spänning finns, är en kortslutning närvarande. Om motståndet läsning är högre än tillverkarens specifikationer i reparationshandboken, är en slipad kort som finns i systemet. Om ett kort är närvarande, reparera den innan tråd återfastsättning. Om inget kort hittas, sätt tillbaka kablarna för att slutföra testet. Addera positiva och negativa kablarna
7

Koppla båda kablarna i båda ändar för att skapa totalt fyra fastsättning poäng. Detta garanterar endast trådarna och inte den elektriska utrustningen i vardera änden testas.
8

Bifoga jumper kablar till varje tråd i ena änden, och bifoga multimetern sonder till varje tråd i den andra änden för att bilda en komplett krets. Ställ in multimetern till noll till 10 ohm, och läget jumper kontakterna så att de inte kontaktar någon metall del av fordonet.
9

Övervaka ohm läsning för högt motstånd, sedan tillbaka batteriets minuspol och vrid multimeter för att mäta volt. Om spänning finns, är en kortslutning närvarande. Om motståndet läsning är högre än tillverkarens specifikationer i reparationshandboken, är en slipad kort närvarande. Om ett kort är närvarande, reparera den innan tråd återfastsättning. Om inget kort hittas, sätt tillbaka kablarna för att slutföra testet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68328.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.