Hur man återställer Check Engine Light på en 1998 Land Rover

I 1998 Land Rover uppställning av fordon som ingår i 1998 års Land Rover Range Rover och 1998 Land Rover Discovery. Den 1998 Range Rover var tillgänglig med en 4,0-liters V-8 i SE-paketet och en 4,6-liters V-8 i HSE-paketet. Den 1998 Land Rover Discovery var tillgänglig med en 4,0-liters V-8 i både LE och LSE paket. De 1998 Land Rover fordon har en on-board diagnostik dator kallas OBDII. Den OBDII porten sitter på passagerarsidan av bilen, som Land Rovers ursprungligen skapades för högertrafik körning i Storbritannien. Saker du behöver
OBDII scanner
penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Öppna passagerardörren sida fram på Land Rover. Leta upp OBDII diagnostiska porten under handskfacket, i passagerarsidan fotutrymmet. Anslut OBDII skannern i porten. Vrid tändningsnyckeln till "II" eller accessoarer läge, utan att starta motorn.
2

Tryck på strömbrytaren på skannern för att starta den. Välj "Utländska" från stora fordon skärm på testaren. Fyll i din Land Rover år, märke och modell, med hjälp av "Up" och "Down" pil för att välja rätt val. Tryck på "Läs"-knappen för att acceptera dina val. Gå igenom listan med frågor från skannern tills skannern uppmanar dig att den kommunicerar med bilen. Samla data från skannern i form av OBDII koder
3

att det ger dig. Vissa skannrar kommer också att ge dig en liten definition av koden, som hjälper dig att isolera vad som orsakar koden. Använd de data som du samlar från OBDII skannern att göra lämpliga reparationer på din bil, för att eliminera källan till koderna.
4

Installera OBDII skannern efter att vederbörliga reparationer har utförts . Gå igenom de olika val igen för att välja rätt bil. Låt OBDII scanner för att kommunicera med din bil och läsa OBDII koder igen. Använd knapparna "Up" eller "Down" pil för att välja "Radera Codes" från skannern menyn, eller tryck på "Radera"-knappen om sådan finns. Låt skannern kan kommunicera med bilen igen för att radera OBDII koder.
5

provköra bilen för att se till att motorn tjänsten ljuset inte kommer att komma tillbaka på. Om lampan tänds igen när du startar bilen, eller strax efter att du har raderat OBDII koder, då ordentlig reparation inte gjordes på fordonet. Söka professionell diagnostiska tjänster om du har en återkommande ljus motorservice när du gör reparationer på fordonet. De sensorer på fordonet kan vara den skyldige, snarare än själva delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68429.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.