Felsökning vid startproblem på en Ford Ranger

Felsökning startproblem på en Ford Ranger är nödvändigt när man inte kan starta bilen. Problemet är inte alltid självklart, så du behöver tänka på en rad olika frågor. Startmotorn kan vara svag eller felaktig, kan batteriet vara död, eller du kan ha en översvämmad motor eller ingen gnista. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Hylsnyckel
Hylsnyckel förlängning
Visa fler instruktioner
1

Veva motorn. Om motorn vevar snabbare än normalt och kommer inte att starta, då din starter är troligen misslyckas och behöver ersättas av en professionell mekaniker.
2

Kontrollera om en översvämmad motor. Dra runt motorn. Om det vevar normalt, och om det finns en stark bränsle lukt i motorrummet men inga läckor bränsle, då din motor kan vara översvämmad med bensin. Detta är symptomatiskt för en luft-till-bränsle blandningen problem. Troliga orsaker är en dålig luftmassemätare eller en klibba strypventil. Hela intaget bör rengöras av en professionell mekaniker.
3

Dra en tändkabeln från toppen av motorn. Det borde dra rätt ut, men du kan behöva vicka det lite som du drar upp det.
4

Ta bort tändstiftet enligt följande. Fäst tändstiftshylsa till förlängning och sänk ner den i tändstiftet väl. Vrid tändstiftet moturs för att lossa och ta bort det.
5

Dra tändstiftet ur proppen väl och ta bort den från sockeln. Sätt tändstiftet i slutet av tändkabeln så att elektroderna är vända ut (orienteringen är densamma som när tändstiftet var i motorn).
6

Dra runt motorn och Låt en medhjälpare kontrollera att gnista på tändstiften.
7

Upprepa steg 3-6 för varje tändstift. Om det inte finns någon gnista på någon av pluggarna, då ditt problem är en dålig tändstift, plug tråd eller distributör. För att kontrollera om problemet är de pluggar och ledningar, ta bort tändkabeln på distributören slutet och starta motorn. Du bör se en liten, men fast, blå gnista hopp till en metalldel på motorn. Om det inte finns någon gnista, måste du byta distributör. Om det finns en gnista hos distributören, då måste du byta tändstift och kablar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64453.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.