Varför skulle en bils batteri förlora makten när bilen står stilla?

Om batteriet kommer döda vid tomgång, så det kan vara att försöka berätta något om din bil. Batterierna är energilagring banker, med förbehåll för nycker elsystemet och ofta lider av felen av andra komponenter. Så, om batteriet berättar något som du inte vill höra, inte bara skjuta budbäraren. Diagnostisera roten felet och åtgärda det innan du går att kasta dyra nya delar till en icke-närstående problem. Laddningssystem Basics

En generator är i grunden en växelströmsmotor i omvänd, omvandla kinetisk energi (via vevaxeln) till elektrisk energi via en uppsättning magneter och spolar. En uppsättning dioder i generatorn omvandla sitt växelström till likström som batteriet kan användas. Ju högre effektbehov, desto fler dioder kommer nätet att leverera det. Bilar drar inte de flesta av sin makt direkt från generatorn, utan laddar generatorn bilens batteri, och de fungerar batteriet som en sorts surge tank för det elektriska systemet. Endast bilens tändspolen drar ström direkt från generatorn, och inte ens det är sant i många fall.
A Failed Generator

en generator, som en mekanism , inte nödvändigtvis kommer att misslyckas, men det kommer att tenderar att uppvisa en förutsägbar uppsättning av symptom. Dioderna inuti en generator är som en enkelriktad grindar för elektrisk ström, när dioderna blir tillräckligt varm, kommer de att bränna ut och tvingar strömmen att flyta genom de återstående dioderna. Det överskjutande ström kommer så småningom överhettas de andra dioderna, vilket får dem att misslyckas en efter en. Varje diod som inte reducerar mängden laddning att generatorn kan leverera, särskilt vid tomgång hastigheter. Om motorns tändsystem och tillbehör drar mer ström från batteriet än generatorn kan ersätta, då batteriet kommer att försvinna, så kommer motorn snart efteråt.
A Failed Batteri

Föreställ ditt batteri som en rektangulär hink uppdelad i tolv avdelningar med hålla en viss mängd vatten. Nu, tänk dig att du borrar ett enda, mycket litet hål genom väggar som delar dessa kamrar så att vatten från en kan sakta strömma in i en annan. Nästa, borra ett stort hål i botten av en kammare och se vad som händer. Vattnet från den enda kammare kommer snabbt tömma, och vatten från de intilliggande kammare kommer att sippra in för att fylla den. Att vatten är el, och dessa kamrar är batteriets celler. Om en cell misslyckas, kommer de andra försöker ständigt att "fylla" den med el. Effekten är att densamma som den hos en misslyckad växelströmsgenerator, särskilt sedan konstant intercell-elektriska flödet så småningom kommer att förstöra andra intilliggande celler.
Överdriven Draw
p Det finns två grundläggande typer av krets fel: en "öppen" eller ofullständig krets, och en "kort" krets. En kortslutning är vad som händer när något ansluter en strömkälla s linjer innan de når den avsedda tillbehör, detta kommer att orsaka en överdriven dragning att din generator inte kan hänga med. Shorts kommer i två varianter - antingen externa shorts, som inträffar någonstans i bilens elsystem eller interna shorts, förekommer i själva batteriet. Ofta är en "död" cell faktiskt ett internt kort. Hög-drivna, eftermarknad enheter såsom elektriska bränslepumpar, elektriska kylfläktar, extraljus och jord-dunkande stereo kan överväldiga äldre-modell växelström, vilket vanligtvis inte leverera den typ av strömstyrkan som moderna som gör.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68307.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.