Felsökning av en GMC Transmission

Överföring på din GMC bör pågå i minst 60.000 miles. Men om din bil blev misshandlad (drivs hårt) eller transmissionsolja nivå hölls inte på rätt nivå, så du kan sluta med en transmission som misslyckas i förtid. Detta gäller oavsett om din GMC har en manuell eller automatisk växellåda. Det finns många varningssignaler som din GMC överföring kommer att misslyckas. Du bör felsöka de vanligaste problemen som kan uppstå med både manuella och automatiska växellådor först. Instruktioner
1

Starta motorn på din GMC fordon och låta motorn värmas upp. När nålen på temperaturmätaren sitter i mitten av de övre och nedre varumärken, har motorn nått normal arbetstemperatur.
2

Öppna huven och dra överföring oljestickan ut på baksidan av motorn. Mätstickan har en öglehandtag.
3

Kontrollera nivån transmissionsolja på slutet av stickan. Transmissionsolja är en speciell typ av olja som framställts för att smörja kugghjulen i transmissionen. Oljan kommer att vara röd i färgen för GMC fordon. Överföringen Oljenivån skall ligga mellan de övre och undre markeringarna på oljestickan. Om den inte är det kommer du att behöva ha transmissionen fylld med transmissionsolja General Motors rekommenderar för ditt fordon.
4

Kontrollera om ett gnisslande ljud när du växla. Detta problem visar att synchronizers eller kuggar är skadade och allvarlig transmission service behövs genom en professionell överföring specialist.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64605.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.