Felsökning av en fläkt Sunfire Kylare

På grund av den tvärgående layout dess motor, använder Pontiac Sunfire ett elektriskt värmeelement för att genomgå ytterligare kylluft genom kylaren, hålla motorn från överhettning under långvarig drift och stressande belastning. Motorn kan överhettas om kylfläkten slutar fungera, en händelse som kan orsaka stora skador på motorn om fordonet inte stoppas i tid. Saker du behöver
Säkring avdragare
säkringstestare
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på säkringsdosan ovanför batteriet. Ta bort säkringen panelen och dra ut säkringen kylfläkten med en säkring avdragare. Inspektera metallkniven på insidan av säkring om säkringen höljet är transparent eller använd en säkring testare för att kontrollera säkringen verksamhet om säkringen höljet är ogenomskinlig. Byt säkring vid behov.
2

Inspektera sladdar från kylfläkten till resten av motorns kabelstam. Har en erfaren bil tekniker byta ut trasiga, slitna eller skadade på annat ledningar så snart som möjligt.
3

Ta reläet kylfläkten från säkringsblocket. Anslut ohmmeter leder till de positiva och negativa polerna på reläet och ställa in enheten på sin lägsta ohm sortiment. Ohmmetern bör läsa "Oändlig resistans." Om enheten läser något belopp av motstånd, byt reläet kylfläkten.
4

Lokalisera motorkylvätskans temperatursensor på blocket av motorn. Vrid motorn på och drar ur kontakten som leder till sensorn. Om fläktarna inte aktiveras efter att dra ut stickkontakten, har kylarfläkten motor misslyckats och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68379.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.