Tecken på Turbo Failure

Turbo (kort för turbo) är knutna till bensin-eller dieselmotorer för att förbättra prestanda. Turbon är en kompressor som används för att pressa in mer luft i varje kolv än kunde dras in med endast atmosfärstryck. Turbon har två uppsättningar av spinning blad förbundna med en axel. En uppsättning av blad ligger i motorns avgaser och den andra i förgreningsröret för luftintag. Avgaserna snurra bladen att driva komprimera som alstras med den andra uppsättningen blad. Turbos spinn vid flera tusen varv per minut och kan misslyckas av flera skäl. Blue Exhaust

När en motor börjar producera blå avgaser (egentligen en blå nyans i vit avgasrök) betyder det att motorn brinner alltför smörjolja. Den turbo axeln är välsmord och om turbo misslyckas, kommer oljan in i luftintaget. Oljan kommer då att komma in i cylindern där den kommer att brinna tillsammans med bränslet och ändra färg på avgaser och även lukten.

Turbos misslyckas när lagersätet för axeln griper eller helt enkelt slits ut med tiden och användning. Den missade stolen kommer sedan låta oljan att läcka och kan tyda på allvarliga turbo problem.
Dåliga resultat

Många maskiner (bilar, lastbilar, tung utrustning, propeller flygplan, etc .) utrustad med turboladdade motorer kommer att ha en mätare som anger turbo boost. Om uppsving börjar avta då turbon är fel. Huruvida turbo axeln, kompressor eller enhet blad är skadade kommer inte att visas på mätaren men när turbotryck reduceras då luftflödet genom turbon är begränsad.

Turbo Boost indikator kan också avslöja ett hinder eller en läcka på luftflödet grenröret. Oavsett vilken orsaken är dock turbo utför inte med maximal effektivitet och kommer att kräva service.
Långsam acceleration

Turbos fungerar bort av motorns avgaser . För turbon att komprimera luften måste det först finnas en avgasflödet att manövrera kompressorbladen. Detta är en vanlig företeelse som kallas turbo lag: väntar på kompressorn att injicera komprimerad luft i cylindrarna och sedan uppleva den resulterande prestandaökning

Om accelerationen eftersläpning blir längre och längre, dock, kan det tyda på turbo. problem. Om bladen inte vänder på allt så det kan faktiskt leda till motor interferens: i stället för att öka prestanda, är turbo hämma luftflödet till cylindrarna. Accelerationskurvan förlänger som turbo bladaggregatet roterar långsammare och långsammare. Eftersom bladen långsamt, kommer kompressionen minska och resultera i märkbara minskande prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65272.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.