Acura motorproblem

Acura lyxbilar är relativt problemfria bilar som produceras av Honda Motor Company. Endast två återkallelser har utfärdats specifika för Acura motor problem sedan 1989. Mindre frågor som rör motorstopp och en trasig spole tråd har hittats och korrigerats av Acura. Äldre versioner kan uppleva problem med motorn på grund av normalt slitage. Motorstopp

Nästan 20.000 2002 och 2003 Acura minibussar kupéer, sedaner och terrängbilar powered by V-6 motor kan ha en vattenpump timingremskiva bältessträckare som är felriktad. Bältet kan skadas genom att trycka på cylinderhuvudet, vilket leder till att motorn stannar. Vattenpumpen och kamrem kan behöva bytas ut, enligt Motor Trend.
Spolkabeln

Mer än 165.000 sen modell acuras kan ha en defekt spole tråd inne i bränslepumpens relä som kan orsaka bränslepumpen att misslyckas. Motorn startar inte om bränslepumpen är ur funktion. Det bör inspekteras av en Acura återförsäljare och bytas vid behov.
Högfrekvent slipning

acuras som bränner olja och kan uppvisa en högfrekvent metall skrapande ljud bör inte köras. Symptomen visar en allvarlig intern motorproblem som skulle kunna leda till motorhaveri om bilen fortsätter att drivas. En auktoriserad Acura återförsäljare eller kompetent mekaniker bör undersöka motorn, enligt 2carpros.com.
Dåligt batteri

Ofta acuras som inte börjar, eller har återkommande startproblem , inte upplever några allvarliga motor problem. Om startproblem inte kan kopieras av mekaniker, kan det vara något så enkelt som ett dåligt batteri eller felaktiga ledningar i spolen. Inte heller är ett dyrt problem att fixa.
Radiator Problem

Acura ägare upplever kylproblem kan se temperaturmätaren fluktuera och kylfläkten inte engagera ordentligt. Problemet kan vara en sensor eller datorn ombord kretsen och reläkort. En enkel åtgärd är att kontrollera de 15 och 25 amp krets beskyddande säkringar, vilket borde vara röd, gul eller blå. Om dessa säkringar blåst, kan de ersättas till en låg kostnad. Addera igensatt EGR Ports

Ett vanligt problem bland acuras och sina syskon, Honda, är igensatta EGR portar. Symtom på igensatta portar är ojämn tomgång, dålig gas körsträcka och en upplyst kontrollera motorn ljus. Portarna är placerade på toppen av motorns insugningsrör och kan vara igensatt som ett resultat av en design fel som gjorde portarna för liten. Hamnarna kan rengöras med en Acura återförsäljare, enligt carcomplaints.com. Misständningar

En Acura motor som saknas, baktändning eller har en ojämn tomgång
får endast inträffar när motorn värms upp. Efter en kallstart, kan motorn gå bra tills termostaten öppnar för att kyla motorn. Acuras är quipped med en ECU sensor som kommer att berika bränsle /luftblandning när motorn är kall. Om det misslyckas, är motorn i en kallstart läge och översvämningar med för mycket rika bränsle. ECU sensorn bör ersättas, enligt hondacarforum.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64387.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.