Vad gör en RV Furnace luktar illa?

Furnace element i en RV eller hem få till hundratals grader Fahrenheit, och de tenderar att sitta i månader i taget i mellan användningarna. Detta kan göra för en särskilt obehaglig situation, speciellt när ugnen först eldar upp och föroreningar i systemet börjat att bränna bort och avger lukt. Vissa är lättare att rengöra än andra, men ingen av dem särskilt luktar potpurri. Svavel

björnar nämner före allt annat, eftersom det lätt kan indikera ett liv eller död problem i din RV värmesystem. Flytande propan och naturgas är naturligt färglös, luktfri kolväten, saknar de instabila organiska molekyler som förångas vid rumstemperatur och ge andra kolvätebränslen som signatur lösningsmedel lukten. För att möta federala säkerhetsstandarder, måste propan återförsäljare införa lite av svavel gas så att läckage kan detekteras. En liten bit av ruttna ägg lukt är normalt när du först aktivera piloten ljuset, men en fortsatt svavel stank kan tyda på en läcka i systemet.
Normal Dust
< p> Damm är en komplex substans som består av många olika element som tillsammans utgör ett fint pulver. Några av dessa faktorer, liksom luftburna kiseldioxid, är obrännbara och kommer inte förbränna på ugnens elementets driftstemperatur. Dock kommer de flesta hushåll damm från antingen konstgjorda fibrer eller organiska källor som hår, pollen och döda hudceller skjul av passagerare i fordonet. Medan RV ugnen intaget utan tvivel har ett filter, damm kan fortfarande infiltrera genom att gå igenom små hål i filtret eller kommer ner genom ugnen avgaser.
Vägdamm

husvagnar inför en särskild utmaning i form av "vägdamm," som utgör cirka 30 procent av luftföroreningar på landsbygden. Vägdamm är en kombination av bromsdamm, främst träliknande organiska, harts och kol, aerosolized asfalt tjära, däck gummi och partikelutsläpp från dieselmotorer. Alla dessa kan infiltrera en RV ugnssystem och landa på elementen, avger valfritt antal skadliga ångor och lukter. Vägdamm är ett främmande lukt för dem som inte har tillbringat en hel del tid på vägen, men det är nästan oundvikligt i en eller annan form. Minska lukten vägdamm genom att installera ett filter bakom ugnens avgaser och ventiler uppvärmning, och genom att hålla intaget filtret rena och fräscha.
Mögel, mögel och andra Icky saker
< p> En RV ugn är ett idealiskt hem för alla typer av organiska, åtminstone för de månader av året när det inte är flera hundra grader inne. Även när ugnen är på, kan mögelsporer och bakterier överleva hårda vintermånaderna genom att hänga i de inte-så-varma områden i inneslutningen. Mögel och mögel luktar inte som mögel och mögel när de brinner, om du någonsin luktade rostade eller brända svamp då får du en uppfattning om inblandade lukt. Större organismer kommer ofta göra sina hem i vilande ugnar. Några buggar och organismer ska laga mat när du eld ugnen upp, men även de minsta av dem kommer att lämna restprodukter i huset. När ugnen eldar upp, plötsligt höga temperaturer förångas de mer instabila organiska molekyler och avger en stank av ammoniak, död och andra olyckliga Guns tidigare liv. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68284.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.